Rikspolischefen: ”Polisutbildningen i Borås går längst fram i ledet”

Det var inte första gången han besökte polisutbildningen i Borås och utbildningens övningsområde på Sagagatan. Vid förra besöket var det lokalerna som var i fokus, lokaler som fortsatt är en viktig del i succén för polisutbildningen i Borås. ”Unika, inte bara i Norden utan även i Europa” var rikspolischefens betyg den gången.

Vid fredagens besök var fokus på utbildningens kvalitet:

– Många rankar polisutbildningen i Borås högst av alla landets polisutbildningar, i såväl våra egna utvärderingar som studenternas. Det som sticker ut är ert engagemang, lärande och delaktighet. Det är väldigt glädjande att ni som en av de nyare utbildningarna kan gå längst fram i ledet. Det har också gett nytändning till de andra utbildningsorterna i landet, säger Anders Thornberg.

Samtalen med ledning, medarbetare och studenter omfattade allt från arbetsmiljö och kandidatprogram till forskningsutveckling. Självklart behandlades också Polismyndighetens svar på regeringsuppdraget om ökad polistäthet. Här är Borås en framgångsfaktor.

– Det är ju inte bara så att polisutbildningen i Borås är högst på rankninglistorna avseende kvalitet, ni är även den polisutbildning som är mest populär bland studenterna. Vi ser Borås som en av de utbildningsorter där vi i framtiden vill expandera utbildningen, men det krävs också snabba politiska beslut och en snabb handläggning för att detta ska ske inom en snar framtid, fortsätter Anders Thornberg.

Under rundvandring på övningsområdet fick rikspolischefen möjlighet att närvara vid lektioner och träffa studenter. Och budskapet var tydligt.

– Vi väntar på er, ni behövs! Ni har valt ett av Sveriges viktigaste yrken och när ni är klara med er utbildning är ni mycket efterlängtade av både Sverige och svensk polis.

Läs mer

Justitieministern imponerad av polisutbildningen i Borås

Läs mer om polisutbildningen