Justitieministern imponerad av polisutbildningen i Borås

Övningslokalerna myllrade av full aktivitet när justitieministern anlände på torsdagseftermiddagen. Fokus för besöket var just att ministern skulle träffa studenter och få en inblick i utbildningen. Bland annat deltog ministern under en slutövning i kursen ”Ungdomar och brott” och fick följa med två studenter ner i en mörk källare för ett så kallat ”lok-sök”.

Efteråt summerade han besöket så här:

– Helt uppriktigt, det är fantastiskt att vara här och stimulerande att gå rakt in och se utbildningen i praktiken. Jag har säkert skakat hand med 30–40 studenter i dag. Det har varit mycket glädje och stolthet i varje blick och handslag. Också ni som arbetar med utbildningen är väldigt stolta över er utbildning, det är uppmuntrande att se.

Sveriges bästa polisutbildning

Även rektor Mats Tinnsten och Stina Sundling, akademichef för Akademin för polisiärt arbete, deltog och berättade om högskolans kvaliteter. Bland annat fick ministern höra varför Polismyndigheten rankar polisutbildningen vid Högskolan i Borås som Sveriges bästa.

– Uppenbarligen har ni kunnat leverera. Det är intressant att höra att ni har kunnat leverera så snabbt, när utbildningen är så pass färsk, säger Gunnar Strömmer.

Besöket vid Högskolan i Borås föregicks av Brottsförebyggande rådets (Brås) årliga konferens Råd för framtiden som hölls på Borås Kongress.

Läs mer om polisutbildningen