Ledningen har ordet 3 maj

Under veckan har det varit flera inspirerande föreläsningar med nya professorer och hedersdoktorer. I dag ser vi fram emot att fira Akademisk högtid. Hoppas att många av er deltar! På A2 är vi särskilt stolta över Maria Wolmesjö som installeras som professor, våra nya doktorer Ulf Andersson, Ida Kleye och Tanja Gustafsson, samt Katarina Karlsson som blivit docent.

Läs mer om Akademisk högtid

En glädjande nyhet är att vi har ett bra söktryck till de flesta av våra utbildningar. Flera av A2:s program och kurser finns med bland de mest sökta på högskolan. Mycket bra jobbat allihop!

Läs mer i nyheten på hb.se

Kurs: Vårdande i högteknologiska miljöer

Det finns möjlighet för den som är intresserad att gå den nya kursen Vårdande i högteknologiska miljöer på sin kompetensutvecklingstid. Kursen ger en fördjupning i vårdande av patienter med allvarlig sjukdom och ohälsa utifrån olika kliniska kontexter.

Läs mer om kursen

Lediga uppdrag

Uppdraget som prefekt för Institutionen för vårdvetenskap finns att söka under Interna uppdrag och jobb. Välkommen med din ansökan!

Sök senast 12 maj

Vi söker representant för Biblioteksrådet. Är du intresserad av utvecklingen av bibliotekets tjänster i relation till utbildning och forskning är det här ett intressant sammanhang där du som representant från A2 deltar i övergripande strategiska diskussioner om inriktningen på bibliotekets verksamheter. Anmäl ditt intresse via mejl till Katarina Karlsson.

Läs mer om Biblioteksrådet

Vi söker fortfarande en akademisamordnare för kvalitet och utbildning. Det är ett meriterande uppdrag och vi hoppas att ni tar chansen att söka!

Intresseanmälan senast 26 maj

Nytt digitalt tentamenssystem: Övergång från WISEflow till Inspera

Det pågår just nu ett byte av digitalt tentamenssystem på Högskolan i Borås. Vi byter från WISEflow till Inspera och målet är att alla digitala tentamina som tidigare genomförts i WISEflow från och med HT 2024 ska genomföras i Inspera.

11 april gick information ut från Studentcentrum via PS med datum för utbildningstillfällen under juni och augusti, samt länk till anmälan. Utbildningstillfällen hittar du också i kalendariet för anställda på hb.se. Det kommer att erbjudas fler tillfällen under hösten. För att bli användare i Inspera kommer det krävas att du genomgått utbildningen.

Information har gått ut via mejl till användare i WISEflow för att förbereda övergången från WISEflow till Inspera.

Trevlig helg i sommarvärmen!

Önskar

Katarina, Claes och Ann-Helén