Ledningen har ordet 15 december

Nu är det inte långt kvar till jul och vi kan förhoppningsvis se fram emot lite ledighet, även om det just nu är en hektisk tid för många.

I ledningen jobbar vi aktivt i det nya ledningsstödssystemet LOTS för att bli klara med vår verksamhetsplan till 31 december.

20 december beslutar rektor om budget för 2024. Budgeten har bearbetats ytterligare och ligger nu på ett överskott på cirka 4,5 miljoner. Den innehåller bland annat besparingar beträffande konferensdeltagande och resor. Vi återkommer med uppdaterade riktlinjer kring detta.

Lediga uppdrag

Vi söker en akademisamordnare för utbildning och kvalitet.
Det här är ett meriterande uppdrag som är av stor betydelse för akademins verksamhet, och som innebär att du har en rådgivande roll och bevakar utvecklingen inom området. I rollen ingår att vara ett stöd till akademiledning och institutionsledningarna i beredning och handläggning av ärenden inom området, liksom även att stödja och samordna kvalitetsutvecklande aktiviteter vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd.

Vi söker även 1-2 ledamöter till Biblioteksrådet, där Leif Sandsjö har deltagit under en längre period men nu gärna vill lämna uppdraget vidare.

Läs mer om rådet:

Biblioteksrådet

Personalnytt

Cecilia Ljungblad har avsagt sig uppdraget som proprefekt. Vi återkommer med mer information kring ny tillsättning av uppdraget.

Ludwig Lagercrantz börjar 8 januari och kommer att framförallt att undervisa på Specialistsjuksköterskeutbildning med inriktning mot operationssjukvård, men även på andra program.

Temadag 17 april kl. 13:00–16.00

Temat för dagen är internationalisering på hemmaplan, IaH (Internationalisation at Home). IaH har en strävan att göra internationaliseringsinsatser mer inkluderande och ger de fördelar som uppstår från internationalisering till alla studenter, lärare och personal oavsett om de åker på utbyte, deltar i en annan form av mobilitet eller inte.

Mer information kommer, men boka in dagen i din kalender redan nu!

I media

Annelie Sundler har skrivit en debattartikel GP om AI-verktyg och patientsäkerhet. Detta med anledning av att Västra Götalandsregionen har anmält den digitala rådgivaren och chattboten Triage24 till Läkemedelsverket efter sju fall av allvarliga avvikelser.

När AI-verktyg ersätter sjuksköterskor riskeras patientsäkerheten | Göteborgs-Posten (gp.se)

Aleksandra Jarling och Lina Palmér har skrivit en debattartikel i Borås Tidning som handlar om vikten av att våga lyfta existentiella frågor inom vården.

Vården måste också kunna fånga upp det existentiella (bt.se)

Forskarnytt

Skrivworkshop 8–9 februari

Behöver du färdigställa en forskningsansökan? Missa inte att anmäla dig till skrivworkshop 8-9 februari!

Skrivworkshop – Färdigställ din ansökan om forskningsmedel - Högskolan i Borås (hb.se)

Forskningsfestival 7 februari kl.13:00-16:00

Vi ser fram emot en intressant dag där vi möts kring den forskning som pågår på A2. Alla som jobbar på A2 är välkomna – detta är ett bra tillfälle för oss att mötas på plats, lyssna in och inspireras av nya kunskaper och pågående forskning. Du som forskar eller är doktorand, och vill berätta om ditt arbete – hör av dig till din forskargruppsledare.

Program och mer information kommer längre fram.

Registrera publikationer i DiVA

Sist men inte minst: Missa inte att registrera dina publikationer i DiVA! Senast 14 januari 2024 ska alla dina publikationer med publikationsår 2023 vara registrerade för att räknas med i årsstatistiken för publikationer vid Högskolan i Borås. Läs mer här:

Kontrollera din publikationslista i DiVA - Högskolan i Borås (hb.se)

Formulär för förenklad registrering i DiVA - Högskolan i Borås (hb.se)

Trevlig helg!

Önskar

Katarina, Claes och Ann-Helén

Tidigare ledningen har ordet