Grundläggande inställningar

Första uppstarten

Sätt i SIM-kortet och se till att enheten är laddad. Starta enheten och gör dina inställningar genom att följa instruktionerna på skärmen. Du kan välja att hoppa över vissa steg om du önskar.

En detaljerad guide för att ställa in din iPhone hittar du under: support.apple.com/sv-se/iphone.

Jamf

Jamf är en mjukvara för fjärrhantering som används på iPhones, iPads och MacBooks för att IT ska kunna managera enheterna på högskolan.

Vid första uppstarten när du kopplar upp dig via mobilt eller trådlöst nätverk kommer Jamf inloggningen att visas. Där fyller du i din Signatur och HB-lösenord. Mer information om Jamf

Apple-id


Ditt Apple-ID är det konto som du använder för att få åtkomst till Apples tjänster, till exempel när du hämtar appar från App Store och lagrar ditt innehåll på iCloud.

Om du har ett Apple-ID kopplat mot din e-postadress på högskolan (förnamn.efternamn@hb.se) fyller du i ditt redan skapade konto. Om inte, skapar du ett nytt och anger din e-postadress (förnamn.efternamn@hb.se) som Apple-ID och följer instruktionerna.

Säkerhetskod

Ställ in lösenkod för att skydda din information på din enhet under Inställningar, välj Lösenkod.

Appar och App Store

Via App Store laddar du ner appar till din enhet, där det krävs ett Apple-ID för att identifiera dig. Många av apparna är kostnadsfria, men i de fall det utgår en kostnad och ska köpas in för högskolan beställs de via IT. Dessa appar ägs av Högskolan i Borås och följer enheten.

iCloud

Med tjänsten iCloud kan du säkerhetskopiera ditt innehåll i din enhet, exempelvis bilder, videor, och kontakter, så att de är tillgängliga även om din iPhone försvinner.
Dessutom kan du komma åt ditt sparade innehåll när som helst från alla dina enheter.
Tjänsten iCloud och ditt säkerhetskopierade innehåll hittar du under: iCloud.com

Hitta min iPhone

Funktionen Hitta min iPhone skall alltid vara aktiverad av säkerhetsskäl. Skulle du tappa eller bli bestulen på din enhet kan den spåras och raderas via iCloud.com.

  1. Gå till Inställningar, [ditt namn] och välj iCloud. Välj Hitta min iPhone i listan och aktivera genom att skjuta reglaget.
  2. Aktivera även Skicka senaste plats för att kunna spåra enheten även om den är avstängd.

Uppdateringar

Programuppdateringar och uppdateringar av appar släpps löpande, och innehåller ofta säkerhets- och buggfixar, och bör uppdateras så snart en ny version finns tillgänglig.

Eventuella uppdateringar till operativsystemet, iOS, hittar du via Inställningar, Allmänt och Programuppdatering. Gällande uppdateringar av appar hittar du dessa under fliken Uppdatera i App Store.

Kontaktuppgifter till högskolans personal

Om du synkroniserat kontakter via Outlook hittar du kontaktuppgifter för högskolans personal via en global adresslista som du kan spara till dina kontakter och behöver därför inte lägga in kontaktuppgifterna manuellt.

Du hittar den globala adresslistan under Kontakter, Grupper och välj Global adresslista för… Sök upp personal och skapa som ny kontakt om du önskar.

Internetdelning

Med Internetdelning kan du dela mobildataanslutningen på din iPhone till andra enheter inom ramen för ditt abonnemang. Internetdelning aktiverar du under Inställningar, och välj Internetdelning.