Vänligen Acceptera dina cookies för att titta på innehållet.

Inläst litteratur

Vilka regler gäller?

Studenter som har en läsnedsättning kan få ett personligt nedladdningskonto. Med ett nedladdningskonto kan du själv ladda ner de böcker som du vill låna från MTM:s katalog Legimus. Lånetiden är 6 månader. För att börja använda inläst litteratur kontaktar du biblioteket via formuläret nedan. Då bokar vi in ett möte och diskuterar om du kan få ett nedladdningskonto.

Om en kursbok inte finns inläst är det möjligt att beställa nyproduktion av kurslitteraturen. Kontakta biblioteket i god tid vid önskemål om nyproduktion av kurslitteratur. En nyinläsning tar cirka 6-12 veckor. Kurslitteraturen görs som talbok, e-textbok, punktskriftsbok eller förstorad text.

Läsa anpassad litteratur

Den inlästa litteraturen förekommer som talbok och e-text. En talbok är en inläst version av en tryckt bok. Du kan ta del av talböcker via dator, smartphone eller särskilda spelare.

 

Boka introduktionssamtal för nedladdningskonto

Fyll i formuläret nedan och föreslå minst tre tider när du har möjlighet att träffa någon från biblioteket. Mötet tar 30 – 60 minuter.

Mötet kommer att bland annat handla om vilka behov du har, en bedömning kommer göras om du har rätt att få ett nedladdningskonto eller inte. Om bedömningen görs att du har rätt att få ett nedladdningskonto kommer du även få en introduktion till nedladdningstjänsten.

Vi återkommer till dig via e-post. 

Obligatoriska fält är markerade med en asterisk (*).

Plats *

Behandling av personuppgifter

De uppgifter som anges i formuläret kommer att skickas via e-post till Biblioteket vid Högskolan i Borås där behandling sker. E-posten kommer att raderas efter behandlingen. Genom att skicka detta formulär godkänns behandlingen av personuppgifter.

Kontaktpersoner

Stäng Kontaktpersoner

Om du har frågor om talböcker - vänd dig till någon av kontaktpersonerna nedan:

Karin Ekström
Telefon: 033-435 40 46
E-post: karin.ekstrom@hb.se

Lena Svenson
Telefon: 033-435 40 45
E-post: lena.svenson@hb.se