Vänligen Acceptera dina cookies för att titta på innehållet.

Roll To Bag

Projektet finansieras av EU’s forsknings och innovationsprogram Horizon 2020 och med en budget på 80 miljarder Euro är det EU’s största forskning och innovationsprogram någonsin. Målet är att säkra att Europa producerar forskning i världsklass samt tar bra idéer från laboratoriet till marknaden.

Spetskompetens

Projektet ska demonstrera hur virtuell design och försäljningsteknik kan användas inom klädindustrin och hur man med hjälp av sådan teknik kan etablera lokal och kunddriven produktion.

Implementering

Projektets nio deltagande organisationer kommer tillsammans utveckla och testa virtuell design och försäljningsteknik för att visa hur kundanpassade produkter kan levereras på kortast möjliga tid.

Inverkan

Lösningen har som mål att inspirera mode- och sportindustrin till nya lösningar och nya kommersiella tillämpningar som ska stärka deras konkurrenskraft på en global marknad.

Resultat

Lösningen kommer att accelerera och stödja tillväxten i de Europas kreativa industrier, särskilt i konkurrens mot lågkostandsimport och på så vis kan europeisk tillverkning av kläder göras konkurrenskraftig.