Ny lärplattform vid högskolan

Högskolan i Borås har under många år använt sig av lärplattformen PING PONG, men nu har alltså arbetet med att byta till Canvas påbörjats. En lärplattform kan ses som ett digitalt klassrum – en plats för studenter och lärare att kommunicera.

– Detta är ett system som påverkar oerhört många på högskolan, både studenter och anställda. Vi är glada att nu kunna gå igång med arbetet att införa en ny, mer användarvänlig lärplattform, berättar Hanna Markusson, chef vid avdelningen Utbildningsstöd, som leder projektet.

Första kurserna i Canvas

Ett antal testpiloter, i form av lärare och administratörer, har engagerats runt om på högskolan. Det är nu några av dessa lärare som till vårterminens start börjar använda Canvas i sina faktiska kurser.

– Detta innebär alltså att de första studenterna nu kommer att få ta del av Canvas. Information till de berörda studenterna, som redan studerar vid högskolan, ges av respektive lärare. Nya studenter kommer att få information via välkomstutskick, säger Hanna Markusson.

Studenter kommer att komma åt guider för hur Canvas fungerar när de väl är inloggade i lärplattformen. Möjligheterna till introduktionstillfällen håller på att ses över.

Från och med januari 2022 ska samtliga kurser finnas i Canvas. PING PONG kommer dock att finnas kvar hela vårterminen 2022 så att de studenter som då läser sin sista termin får vara kvar i den gamla lärplattformen studietiden ut.