STARK-dagarna skjuts upp – planeras att genomföras till våren

STARK skulle ha ägt rum på campus 26–27 januari 2022, men förläggs nu alltså till ett senare datum. Emilia Vermelin, som den 1 december tillträdde som ny projektledare för STARK, berättar mer:

– Det var ett tråkigt beslut att ta, men vi måste först och främst se till att STARK genomförs på ett smittsäkert och ansvarsfullt sätt. Den ökade smittspridningen och de råd och rekommendationer som gäller gjorde att vi i styrgruppen bedömde att det är svårt att genomföra STARK i januari. Men det är viktigt att veta att mässan inte är inställd, vi skjuter bara fram genomförandet lite och planerar för ett fysiskt STARK i vår.

Vad händer nu?

– STARK är ett otroligt viktigt evenemang av stort värde för både studenter och näringsliv, så därför är det viktigt för oss att inte ställa in i första taget. Jag och resten av styrgruppen bevakar smittläget för att se om utvecklingen går åt rätt håll, och kommer att besluta om ett datum så snart vi vet mer. Vi hoppas att mässan ska kunna genomföras precis som vanligt, men jag ser också över olika scenarier och alternativ. De anmälda företagen har också fått komma med input och förslag för att vårens lösning ska bli så bra som möjligt.

Varför inte genomföra mässan helt digitalt istället?

– Både vår egen bedömning och åsikter från företagen har visat samma sak – ett evenemang som STARK är väldigt svårt att genomföra på ett bra sätt utan det fysiska mötet. Vi har längtat väldigt mycket efter att få välkomna både studenter och företag till en fysisk mässa, och därför hoppas vi att ett senare genomförande ska möjliggöra det. Det kan däremot finnas sätt att komplettera mässan med digitala inslag.

I styrgruppen för STARK:
Emilia Vermelin, projektledare och kommunikatör
Jennifer Tydén, tf. kommunikationschef
Baiba Olsson, studie- och karriärvägledare
Ebba Brittmer, ordförande, Studentkåren i Borås
Sebastian Spogardh, kanslichef, Studentkåren i Borås

Om STARK

Arbetsmarknadsmässan STARK arrangeras årligen på högskolan i början av vårterminen. Under två dagar möts studenter och företagsrepresentanter för mingel, nätverkande och givande möten. Utställarna består av aktörer inom offentliga och privata sektorn samt intresseorganisationer, som alla känner att de har något att erbjuda Högskolan i Borås studenter.

Kontakt

Har du frågor eller funderingar om STARK? Kontakta projektledare Emilia Vermelin eller mejla stark@hb.se.

Läs mer

Läs mer om STARK för företag, anmälan och upplägg

Läs mer om STARK på sidan för studenter