Från masterstudent till E-shop manager

Aweza Diliwi, tog examen från Högskolan i Borås våren 2019, i dag jobbar hon som "E-shop manager" på modeföretaget Stayhard.

Vad innebär ditt arbete?

– Min huvudsakliga arbetsuppgift handlar främst om att ansvara för Stayhards e-handel som kanal, och se till att vår e-handel alltid är högkonverterande och optimerad, i linje med marknaden, våra kunders efterfrågan samt de sortimentssatsningar som vi gör. Detta dels genom att exponera rätt sortiment och kampanjer vid rätt tidpunkt och med rätt verktyg, och dels genom att hela tiden mäta, följa upp och analysera samt utveckla vår e-handel för en bättre kundupplevelse.

– Jag ansvarar för att ta fram, projektleda och verkställa Stayhards kommersiella kampanjplan och i övrigt kan man säga att jag, högt och lågt, antingen projektleder eller är involverad i det mesta som innefattar Stayhards sajt som kanal.

Varför valde du att läsa Masterutbildningen i management av digital handel?

– Min ambition när jag började studera var hela tiden att studera fem år med en gedigen ekonomiutbildning i grunden. Detta för att sedan bygga på med spetskompetens inom ett ämne som intresserade mig, men som också skulle urskilja mig från alla hundratals ekonomer som tar examen i Sverige varje år. Anledningen till att jag valde just masterutbildningen i management av digital handel, var för att jag lockades av de praktiska momenten och närheten till näringslivet som utbildningen och högskolan erbjöd.

Vad läste du för utbildning innan du började på masterutbildningen?

– Jag läste tre år på civilekonomprogrammet med controller-inriktning vid Linnéuniversitetet i Växjö. Under dessa tre år gjorde jag även en utlandstermin vid University of Minnesota Duluth i USA där jag främst läste ekonomikurser.

Har du haft nytta av din utbildning i ditt nuvarande arbete?

– Absolut! Framför allt när det kommer till kritiskt tänkande, ifrågasättande, att förstå samband och logik, problemlösning och hitta vägar framåt. Den biten har jag definitivt haft nytta av från egentligen hela min utbildning. Sedan har jag haft stor nytta av samtliga praktiska moment, både under praktiken som jag gjorde på Ellos Group och i examensarbetet som jag och min uppsatskollega gjorde i samarbete med Ellos Home.

Läs mer om Masterprogrammet i management av digital handel