Första polisstudenterna redo för aspirant

– Det känns väldigt kul att vår första kull studenter är klara med sina studier hos oss. Sedan halv åtta på måndagsmorgonen finns det 135 duktiga polisaspiranter ute i våra lokalpolisområden som alla fått sin utbildning här, säger Lotta Dalheim Englund, tf Akademichef vid Akademin för polisiärt arbete.

Polisutbildningen består av fyra terminers högskolestudier, och en termins aspiranttjänstgöring innan studenterna blir ”färdiga” poliser. Att första årskullen nu är redo för sin aspiranttjänstgöring är speciellt.

– De här två åren har gått otroligt fort och varit väldigt lärorika. Den årskull som nu blivit färdiga med sina studier hos oss har varit först ut – med allt vad det innebär. Jag kan däremot konstatera, när jag pratar med studenterna, att de verkligen tycker att vi har lyckats hålla god kvalitet genom hela utbildningen, fortsätter Lotta Dalheim Englund.

Under måndagen är det även introduktion för 144 nya polisstudenter som ska starta sina studier vid Polisprogrammet. Till hösten utökas programmet med ytterligare två klasser.

– Vi kan fortsatt konstatera att polisutbildningen i Borås är oerhört populär. Att vi nu har skickat ut våra första studenter i ”verkligheten” är en viktig milstolpe, men det hårda arbetet att utveckla och förbättra utbildningen fortsätter målmedvetet. Vi är inte nöjda där vi är, vi vill bli Sveriges bästa polisutbildning, avslutar Lotta Dalheim Englund.

Läs mer

Borås Tidning – ”Den första kullen polisstudenter i Borås är klara med studierna”

Borås Tidning – ”Ledningen känner stolthet när första kullen går ut”

SVT Väst - ”Över 100 nya polisstudenter tar sin examen i Borås”