Studenter och anställda går till campus utan byxor – ny policy införs

Den 28 mars återgick högskolans verksamhet till ett normalläge efter senaste årens pandemianpassningar.

– Det känns underbart att äntligen återigen få välkomna alla till vårt campus. Återgången till campus har gått relativt bra, men vi har fått många klagomål på både studenter och personal som saknar kläder på underkroppen. Visst, en del har pyjamasbyxor på sig, men vi måste sätta ner foten, säger Ben Bahr vid Campus och hållbarhet.

Att sätta ner foten i det här fallet innebär att en ny policy införs på campus. Du som befinner dig på campusområdet, både som student och anställd, behöver bära byxor eller kjol som lämpar sig i en högskolemiljö. Extra lämpliga anses återvunna plagg eller plagg köpta på second-hand vara – helt i linje med högskolans hållbarhetspolicy. För dig som glömt byxor eller kjol kommer det finnas låneplagg i högskolans reception.

– Vi i receptionen brukar få hjälpa nya besökare att hitta rätt, vi trodde aldrig i vår vildaste fantasi att vi skulle behöva hjälpa till med detta också, säger Lena Borén Persson som står i högskolans reception.

Låneplaggen finns att hämta ut från och med måndag morgon och du lånar plaggen över dagen.

– Våra nya låneplagg gör också att du kan byta stil lite oftare. Ena dagen kan du bära manchester och andra dagen jeans, avslutar Lena Borén Persson.

Läs mer om hur du ska agera om du träffar på någon som bryter mot byx- och kjolpolicyn.