Canvas nu primär lärplattform

Efter ett intensivt arbete under 2020 aktiverades Canvas vid terminsstarten 2021 och de första studenterna välkomnades i den nya lärplattformen. Till hösten är det enbart Canvas som gäller då Ping Pong ska ha fasats ut.

– Det har varit ett intensivt år för alla inblandade men nu närmar vi oss upploppet och det är med stor glädje vi i projektledningen kan konstatera att vi har hunnit betydligt längre än vad vi hoppats på, säger Hanna Markusson, avdelningschef för Utbildningsstöd.

– Ännu återstår frågor kring funktionaliteter och integrationer, men grunden är lagd och användningen av Canvas är vardag för väldigt många studenter och lärare.

Under våren kommer projektledningen att genomföra ett par stormöten med både lärare och chefer för att få en helhetsbild av läget.

– Vi hoppas också att dessa möten kan ge oss nödvändig återkoppling. Vad gäller studentperspektivet och studenternas upplevelser står vi i kontakt med studentkåren, som också är representerad i projektorganisationen.

– 30 september släcks Ping Pong och 1 oktober övergår vi i formell förvaltning av Canvas som enda lärplattform. Vi arbetar nu med att ta fram en förvaltningsorganisation samt en förvaltningsplan, berättar Hanna Markusson.

Utbildning i Canvas

Under våren finns flera tillfällen för utbildning i Canvas. Passa på att boka in ett tillfälle!

Läs mer och se datum för utbildning i Canvas

Informationsmöte för lärare

Projektgruppen för införandet av Canvas bjuder in alla lärare till ett informationsmöte via Zoom.

Datum och tid: 28 april kl 15:00–16:00

Zoom: https://hb-se.zoom.us/j/7408410404