Efterlängtat firande av avgångsstudenter från textil, teknik och ekonomi – EXIT22

Efter tre års väntan fick studenterna och högskolan äntligen ta del av EXIT igen. EXIT är avslutningsdagen för sista-års-studenter vid Akademin för textil, teknik och ekonomi. Besökare, stolta föräldrar och studenter kunde avnjuta ett program som andades innovation och kreativitet.

- Jag tog min examen 2021 och då kunde vi inte ha något fysiskt event på grund av pandemin. Att vi i år har kunnat genomföra EXIT på plats har varit fantastiskt roligt och när man ser hur glada alla avgångsstudenter är, så känns det extra bra att ha kämpat hårt för att genomföra det, säger Tobias Minin, projektledare för EXIT22.

Dagen inleddes med en avslutningsceremoni på innergården med ett öppningstal av Ragne Emardson, akademichef.

Efter ceremonin fick besökarna ta del av studenternas innovativa och inspirerande examensarbeten inne på Textile Fashion Center.

Textilmuseet öppnade utställningen Looking Forward. En utställning av textil- och modestudenter som, förutom själva utställningen, innehöll två live performance och en liten mingelvisning där kläder från modestudenternas kollektioner visades upp.

Intresserade besökare kunde även ta del av en paneldiskussion om hållbara lösningar på framtida samhällsutmaningar inom modeindustrin, gå på rundturer i de textila labben, besöka Smart Textiles Showroom samt testa VR och uppleva en digital posterutställning i Metaverse i Handelslabbets showroom.

- EXIT22 har varit en väldigt rolig dag och inte minst sagt efterlängtad. Att få träffas fysiskt på examensdagen har vi sett fram emot i tre års tid nu. Möjligheten för studenterna att nätverka med varandra och utbyta kunskaper och erfarenheter, är viktigt inför framtiden, säger Ragne Emardson.