HUF och EduTech satsar på inspirationsdag kring högskolepedagogisk utveckling

Linda Borglund, föreståndare för Enheten för högskolepedagogisk utveckling och forskning (HUF), berättar om dagen:

– HUF tillsammans med EduTech vill skapa en arena där vi kan mötas över akademi- och avdelningsgränserna för att tillsammans fortsätta utveckla högskolans pedagogiska verksamhet. Vi vill också visa på vad vi gör och vad vi och andra delar av högskolan erbjuder för stöd och aktiviteter till våra kollegor.

– Dels blir det presentationer, bland annat av vinnaren av pedagogiskt pris, Kamran Rousta, som kommer att prata om sina erfarenheter av undervisning och studenters lärande, dels berättar några av deltagarna från den högskolepedagogiska grundkursen om sina utvecklingsarbeten. Vi får även ta del av tankarna kring ett högst aktuellt ämne – hur vi utbildar kritiska tänkare. Och EduTech kommer att presentera pågående satsningar.

Minimässa

Under dagen arrangeras också en minimässa med möjlighet att ta del av utvecklingsarbete från EduTech, medieproduktion, IKT-pedagogik, Canvas och från bibliotekets undervisning och språkpedagogiska stöd.

Inspirationsdagen vänder sig till högskolans lärare och andra medarbetare som arbetar med den pedagogiska utvecklingen.

– Vår förhoppning är att det här blir en givande dag med många intressanta aspekter på pedagogisk utveckling. Och förhoppningsvis blir du inspirerad till att pröva något nytt, säger Linda Borglund.