Textilhögskolan imponerade på Stockholm Trade Week

Visningen spände över 19 kollektioner och hyllades av en rad inbjudna gäster med beskrivningar som ”hög hantverksnivå” och ”imponerande kreativ höjd”. Genom att använda återvunnet material och experimentera med värme, visade kollektionen på hur framtidens mode kan vara både estetiskt tilltalande och miljövänligt.

– Textilhögskolans medverkan visar på skolans ständiga strävan efter att forma framtidens modeindustri. Det gör vi genom utbildning som kombinerar konstnärlig talang med teknisk expertis och medvetenhet om hållbarhet. Årets framgångsrika deltagande håller en hög kvalitet och visar på lovande bidrag till både den konstnärliga och kommersiella modevärlden, säger Linnea Bågander, utbildningsledare för kandidatutbildningen i modedesign.

– Stockholm Trade Week är inte bara en plattform för att visa upp de senaste modetrenderna, utan också ett tillfälle att belysa vikten av hållbarhet och innovation inom modevärlden. Av vad vi kunde höra av både besökare och arrangörer har Textilhögskolan gjort  avtryck och inspirerat både branschen och publiken, avslutar Linnea Bågander.

Se mer av modedesignstudenternas examenskollektioner