Färgglatt mönster vinnare i designtävling

Grattis till vinsten i högskolans designtävling! Hur tänkte du när du skapade mönstret?

– Tack! Förra året gick jag en textil formgivningskurs på Handarbetets vänner där vi alla tilldelades en person att ha i tanken under designprocessen. Jag fick Tusse, som vann Melodifestivalen 2021, och tänkte direkt ”jag har blivit hoptussad med Tusse” och började teckna tussar i tusch. Jag ville till att börja med göra ett lekfullt och samtidigt avslappnat mönster.

Vad vill du förmedla med mönstret?

– Vi är alla unika, var och en med våra egna drömmar och potential. Livet tussar ihop oss med varandra och om vi då kan uppskatta, uppmuntra och vara glada för varandra blir livet så mycket roligare. Därför kallade jag mönstret "Livet tussar ihop oss med varandra".

Du läste kursen Färglära hos oss i höstas. Varför valde du att göra det?

– Jag blev inte riktigt nöjd med färgerna i mitt mönster med tussar och blev tipsad om kursen i färglära på distans. Den var både lärorik och matnyttig. Jag känner att jag har börjat förstå färger. Jag hoppas även kunna gå fortsättningskursen Färglära 2.

Vad vill du jobba med i framtiden?

– Jag arbetar med ekonomi för dokumentärfilm och drömmen är att arbeta med en inspirerande, färgstark och rolig tv-serie om textil och kläder med återbrukstema. Den skulle kunna heta ”Gröna tråden”.