24 timmar att kläcka bästa idén för ett digitalt och hållbart samhälle

Både lag från företag och studenter är anmälda till tävlingen som för första gången arrangeras på Högskolan i Borås.

– Vi är supernöjda med uppslutningen och att ungefär hälften av lagen representerar näringslivet och att andra halvan är studenter, säger Göran Lobell, ansvarig för arrangemanget från näringslivets sida.

Klockan 15:00 på torsdag startar tävlingen och för de drygt 140 deltagarna innebär det ett vaket dygn i högskolans lokaler.

– Det blir spännande att se hur lagen tacklar tidspressen och hur det påverkar kreativiteten och samarbetet. Alla jag har pratat med verkar riktigt taggade, så vi hoppas att få se många bra idéer på fredag eftermiddag, säger Göran Lobell.

Taggade studenter kommer förberedda

För systemvetarstudenterna som läser kursen Digital innovation på Högskolan i Borås är denna utmaning en obligatorisk del av ett grupparbete. Tobias Bengtsson, Pernilla Mersin och Julia Sjökarl är tre studenter som bildar ett lag.

– Vi känner oss definitivt i underläge tävlingsmässigt, men vi ser fram emot att se företagens innovationer, säger Pernilla Mersin.

I laget har de redan gjort en planering för hackathon-dygnet och vad de vill hinna med under tävlingen. De ska också försöka ladda upp med mycket sömn före torsdagen samtidigt som de behöver ligga i fas med allt som behöver göras inom de egna studierna på högskolan.

Har ni olika styrkor inom laget som ni tror ni kan utnyttja?
– Vi kompletterar varandra bra. Tobias är väldigt duktig på det tekniska, vilket krävs för vår backend-kod, medan jag och Julia är intresserande av färg och form, vilket kommer att behövas när vi designar frontend för lösningen. Vi har också jobbat tillsammans under flera grupparbeten under utbildningens gång, så vi känner varandra väl, vilket vi tror kan gynna oss, avslutar Pernilla Mersin.

Förhoppningen är att tävlingen ska bli årligen återkommande.

Läs mer om tävlingen: https://www.techarenaborås.se/#borastechchallenge