Techarena Borås – nu med större muskler för mer innovation

– Nu har vi möjlighet att skapa något riktigt spännande tillsammans med näringslivet i området och öka såväl innovationskapaciteten som forskning inom tech, säger Gustaf Juell-Skielse, professor och projektledare på Högskolan i Borås.

Techarena i Varberg

Nio miljoner kronor av totalsumman ska används för att skapa en systerarena i Varberg, en utveckling av communityn kring tech. Precis som i Borås ska techarenan bli infrastruktur och kunskapskälla så att techföretag och Campus Varberg tillsammans kan skapa förutsättningar för innovativa lösningar och affärsmodeller. Projektet kommer drivas av Micha Björck, utvecklingsledare på Alexandersoninstitutet i Varbergs Kommun.

Fler sprintar och mer fokus på det livslånga lärandet

För högskolans del kommer det krävas fler resurser som arbetar inom Techarena Borås framöver.

– Allt är inte spikat ännu, men nu har vi möjlighet att expandera det vi har påbörjat. Det innebär bland annat många fler utvecklingssprintar, fler aktiviteter för att nå ut till studenter och även för att inkludera de mindre techföretagen i vårt samarbete, säger Gustaf Juell-Skielse.

Techarena Borås kommer också att satsa mer på det livslånga lärandet i form av kompetensutveckling för personer som redan är ute i yrkeslivet och arbetar inom dagens techföretag.

Läs mer om Techarena Borås