Kungligt besök på högskolan

Vänligen Acceptera dina cookies för att titta på innehållet.

H.K.H. Prins Daniel samt inspiratörerna och entreprenörerna Jeremias Andersson, Elin Kling och Johan Sundblad berättade om sina erfarenheter av att driva företag för ett fullsatt DO-tank Center. Dagen arrangerades av Prins Daniels Fellowship. Syftet med besöket i Borås var att främja och inspirera till entreprenörskap och företagande.

Efter föreläsningen och frågestunden stundade rundabordssamtal mellan H.K.H. Prins Daniel, inspiratörerna, studenter från högskolan och gymnasieelever.

H.K.H. Prins Daniel var nöjd med dagen:
– Väldigt inspirerande. Vi har träffat många intressanta människor med nyfikna frågor och kloka tankar.

På frågan om det var något som stuckit ut lite extra svarar han:
– Det skulle vara den fina entreprenörsandan som genomsyrar hela staden, knalleandan står sig stark. Men det visste jag ju sedan tidigare.

Dagen avslutades med besök i Smart Textiles Showroom och presentationer av Science Park Borås.

Jeremias Andersson är medgrundare av Academic Work, bemanningsföretaget som startades 1998 för att täcka näringslivets behov av personal.

Elin Kling grundade- och är CEO på Toteme 2014 tillsammans med sin man. Modemärket som strävar efter att skapa en komplett livsstil.

Johan Sundblad grundade ReNewCell för cirka 10 år sedan. Intresse för hållbarhet och textilåtervinning mynnade ut i en ny teknik att bryta ner cellulosa i textilier på kemisk väg.