Semifinalist i världens mest prestigefulla designtävling

Stina Randestad är en av 22 semifinalister som tävlar och det andra svenska varumärket att medverka sedan tävlingens start 2014.

– Jag känner mig otroligt ärad och glad att få vara med i det här sammanhanget! Jag ser fram emot att träffa jurymedlemmarna och de andra tävlande. Det ska bli spännande att se hur mitt arbete tas emot på en stor internationell arena, säger hon i ett pressmeddelande innan semifinalen.

Semifinalen var i Paris den 2-3 mars. De nominerade presenterade sitt arbete inför en stor grupp jurymedlemmar bestående av tunga namn i modeindustrin. Dessa utser i sin tur åtta finalister.

STINARAND kommer att visa upp outfits från den senaste kollektion Discarce och plagg från ett samarbete med Filippa K. Dessa är upcyclade av insamlad secondhand och överblivet textilmaterial. Dessutom kommer ”Hairy dress” känd från en musikvideo med Beyoncé, skapad i Stinas Randestads examenskollektion från Textilhögskolan, visas upp.

Läs mer:

STINARAND är en designstudio grundad av Stina Randestad 2021, baserad i Stockholm. Med en master från Textilhögskolan i Borås utforskar hon tekniker och materialkombinationer av experimentell natur. Hennes arbete kan beskrivas som skulpturalt och samtidigt bärbart, där de intrikata texturerna skapar optiska illusioner och rörelse tillsammans med bäraren. Sedan starten har studion tagit sig an kreativa projekt och samarbeten med hållbarhet i fokus, där skapandet av upcyclade textilier och one-off-showpiece-plagg skapats i studion. STINARAND har som målsättning att ständigt arbeta och utveckla uppfattningen om vad hållbart mode kan vara, med materialutforskande som utgångspunkt.