Studenter visade pågående arbeten på möbelmässa

– Det var väldigt kul! Det var en möjlighet att få visa upp sitt arbete men också att lära oss hur det går till på en mässa och att bygga upp en monter. Vi fick även träna på att marknadsföra oss, vi har till exempel tagit fram vykort, skapat sociala medier-inlägg och så vidare, säger Alba Caruso, som går sista terminen på kandidatprogrammet Textildesign.

 Jag har blivit en erfarenhet rikare och jag har tränat på att prata om mitt arbete med alla möjliga människor. All erfarenhet är viktig nu när vi snart ska examineras och jag försöker ta tillfällen i akt när de dyker upp, fortsätter hon.

Visade processen på mässan

Det var fjorton studenter som visade upp sina arbeten i en monter där allt från andra mässdeltagare till branschfolk och allmänhet kom förbi. Temat i montern var ”Work in progress”, något deltagarna bestämde tillsammans.

– Vi visade hur det kan se ut i en process, jag tror att folk uppskattade det, säger Alba Caruso.

Hon berättar också att det inte alltid blir som man har tänkt sig och att det också är en övning i sig att träna på att anpassa sig, kommunicera och på att samarbeta.

– Innan vi åkte byggde vi upp montern här hemma för att planera vad vi skulle ta med oss. Det var mycket förarbete, säger hon.

Deltagandet var inte obligatoriskt för kandidatstudenterna men Alba Caruso rekommenderar kommande studenter att ta möjligheten.

Nu väntar sista terminen

Nu ska Alba Caruso jobba vidare med sitt examensarbete och hon ser fram emot slutresultatet.

– Att gå sista terminen känns både spännande och läskigt. I framtiden vill jag bli mönsterdesigner, min stora passion är att göra mönster och tryck!

Läs mer

Om Möbelmässan 

Följ Alba Caruso på Instagram

Följ textildesignstudenterna på Instagram