Succé när högskolan firade avgångsstudenterna under Exit

Under Exit 2024 bjöd Högskolan i Borås in till ett glädjefyllt examensevenemang utomhus på campus, där både studenter, anställda, anhöriga och vänner fick njuta av en minnesvärd dag i solen. Akademiplatsen dekorerades och förvandlades dagen till ära till en välkomnande mötesplats med både DJ och matvagnar.

Under dagen arrangerades bland annat klassfotografering, presentationer och utställningar av examensarbeten, ceremonier och avtackningar samt utställning och modevisning i textil- respektive modedesign.

Stipendiater prisades under ceremonierna

Under ceremonier och avtackningar delades en rad stipendier ut, bland annat från Borås Näringsliv och Gunnar Ivarssons stiftelse. Bland de prisade för bästa poster stod studenterna Kajsa Wärn, Helena Yidiz och Amanda Bergklint.

– Det känns otroligt roligt och nervöst, men väldigt bra! Vi har varandra att tacka, utan varandra hade det inte varit möjligt. Och under arbetet med postern har vi fått använda vår kreativitet vilket varit väldigt roligt, säger Kajsa Wärn, Helena Yidiz och Amanda Bergklint, som har läst textilt management, om stipendievinsten.

De två stipendierna för bästa poster delas ut av Borås Näringsliv och uppgår till en summa om 5 000 kronor vardera.

Nytänkande och kreativ designuppvisning

I Textilmuseet var det vernissage för textildesignstudenternas examensarbeten, dessa går att se fram till 18 augusti. Och i Borås Kongress visade modedesignstudenterna sina examensarbeten med en pulserande modevisning – ingen kollektion den andra lik.

– Ska man tala om en röd tråd så är det viljan till förändring och att utmana olika stereotyper, säger Clemens Thornquist, professor i modedesign vid Textilhögskolan, till Borås Tidning.

Bilden visar ett plagg ur Yeruul Ariunsansars kollektion Sculpted Space, foto Peter Håkansson.