Internationell konferens samlar spetsen inom textil bioteknologi

Det är den första konferensen av sitt slag i Sverige och de främsta inom området fiber och polymer bioteknologi väntas komma till Borås.

– För högskolan betyder det mycket att få hit en konferens av det här slaget som är så nischad inom området. Vi får möjlighet att visa vår kompetens inom textil bioteknik för internationella aktörer på hemmaplan och det möjliggör nya samarbeten, berättar Sina Seipel, universitetslektor, som är med i organisationskommittén för konferensen.

Placeras i ett internationellt sammanhang

Förutom att visa fram högskolans egen forskning är det också en möjlighet för Borås Stad och regionen att visa på den styrka som finns här inom textil och det textiltekniska området i ett internationellt sammanhang.

Konferensen äger rum 12–14 november och vänder sig till forskare och andra intresserade.

Konferensen arrangeras av forskargruppen inom textil materialteknik vid Textilhögskolan, Högskolan i Borås. Forskargruppen leds av Vincent Nierstrasz, professor inom textil materialteknik, en av världens mest inflytelserika forskare inom textilteknologi med spetskompetens inom området fiber och polymer bioteknologi.

Läs mer

Läs mer på konferensens webbsida: International conference on fiber and polymer biotechnology (IFPB 2024)