Naturvetenskap och teknik för grundlärare med inriktning mot arbete i grundskolans årskurs 4-6

Kursen omfattar 30 hp och innehåller biologi, fysik, kemi och teknik samt dessa ämnens didaktik. Ämnena läses mestadels var för sig men ämnesövergripande moment och examinationer ingår också. Vårt kännetecken här vid Högskolan i Borås är att du läser ämnen och ämnesdidaktik parallellt. Förutom undervisning på HB ingår studiebesök på Navet, Tänknikcentrum i Vårgårda och utomhusaktiviteter.

Terminen startar 31/8 men första dagen är det schemafritt för alla utom nybörjare på programutbildningar. 1/9 är det en inläsningsdag och 2/9 har vi kursintroduktion på Rya Åsar.

Samling vid Björbostugan 09.00. Du kommer att läsa tillsammans med studenter som går termin 3 i sin grundlärarutbildning med inriktning mot årskurs 4-6. Schema hittar du via kronox.hb.se. Sök på din kurskod C46N00 så får du reda på när, var och hur du har undervisning samt vilken lärare som undervisar.

Undervisningen vid Högskolan i Borås anpassas för att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Höstterminen kommer, som det ser ut nu, huvudsakligen att bestå av distansundervisning men vissa inslag hålls på Campus och utomhus. För information gällande covid 19, och aktuella anpassningar av studierna, hänvisar vi dig till hemsidan https://www.hb.se/nystudent/

För distansundervisning används programmet Zoom som du får tillgång till via hb.se när du skaffat ett studentkonto.

Högskolan i Borås använder lärplattformen PingPong. Där finns all information du behöver om kursen och där lämnar du in de flesta av kursens examinationer. För att få tillgång till PingPong måste du både registrera sig och öppna ett studentkonto. Inne i PingPong finns steg-för-steg-guider.

Vid fyra tillfällen under vecka 35 och 36 får du som ny student också möjlighet till PING PONG-introduktion. Mer information finner du på Studentwebben (svenska sidan) https://www.hb.se/Student/Vi-hjalper-dig/Workshoppar-och-aktiviteter/PING-PONG/

All övrig information får du vid kursstart. Du behöver inte börja dina studier eller läsa litteratur innan terminen startar.

Kursansvarig har semester till och med vecka 31 och dessutom v.33.

Jag hoppas du kommer att trivas!

Maria Ferlin, kursansvarig

Kursinformation

Termin: Hösten 2020
Kurskod: C46N00
Typ av kurs: Fristående
Studietakt: Heltid 100%
Studietid: Dag
Studieort: Borås
Studieperiod: 2020-08-31 - 2021-01-17

Kontakt

Kursen ges vid Akademin för bibliotek, information, pedagogik och IT (A3).

Har du frågor under din utbildningstid, kontakta utbildningshandläggare via:
E-post: a3@hb.se
Telefon: 033-435 4013 (telefontid varje vardag kl. 10:00–12:00)

Har du frågor kring val av studier och kommande arbetsliv?
Kontakta studie- och karriärvägledningen

Kursansvarig: Maria Ferlin

Dokument

Kursplan och litteraturlista (pdf)