Ny student

Information med anledning av det nya coronaviruset

Här hittar du specifik information kring situationen för dig som sökt utbildning vid Högskolan i Borås 

Steg-för-steg-guider

I våra Steg-för-steg-guidar hittar du information om vad du behöver göra och i vilken ordning. Från att registrera dig på din utbildning, så att du behåller din plats, till användning av lärplattformen PING PONG när du väl börjar din utbildning.

Steg-för-steg-guide Campus Borås

Steg-för-steg-guide Campus Varberg

Steg-för-steg-guide Campus Skövde

Steg-för-steg-guide distans

För att hitta steg-för-steg-guide för dig med T-nummer tryck på "In English" uppe i högra hörnet på den här sidan. Informationen är på engelska.

Zoom – vårt system för distansundervisning

När du börjar studera hos oss är det bra att du har koll på verktyget Zoom. Zoom är det system vi använder för distansundervisning och videokonferens. Läs mer om Zoom, hur du loggar in och andra bra tips 

PING PONG vår digitala lärplattform

Den lärplattform vi använder heter PING PONG. Det är där du hittar information från lärarna om dina kurser. För att underlätta för dig håll några introduktionspass via Zoom i hur systemet används följande dagar och tider: torsdag 27 augusti, tisdag 1 september och torsdag 3 september kl.11:00–12:00 samtliga tillfällen.

Zoom-länk till introduktion i PING PONG

Information om din utbildning

kurs- och programtorget hittar du information som är specifik för just din utbildning. Här finns bland annat kursplaner och litteraturlistor. Du får även en översikt över vilka kurser du ska läsa det närmsta året. Du väljer din utbildning och sedan starttermin för att hitta rätt information.