Ny student

Information med anledning av det nya coronaviruset

Här hittar du specifik information kring situationen för dig som ska påbörja en utbildning vid Högskolan i Borås 

Steg-för-steg-guider

I våra Steg-för-steg-guidar hittar du information om vad du behöver göra och i vilken ordning. Från att registrera dig på din utbildning, så att du behåller din plats, till användning av lärplattformen när du väl börjar din utbildning.

Steg-för-steg-guide för dig med svenskt personnummer

Steg-för-steg-guide för dig utan svenskt personnummer

För att hitta steg-för-steg-guide för dig med T-nummer tryck på "In English" uppe i högra hörnet på den här sidan. Informationen är på engelska.

Zoom – vårt system för distansundervisning

När du börjar studera hos oss är det bra att du har koll på verktyget Zoom. Zoom är det system vi använder för distansundervisning och videokonferens. Läs mer om Zoom, hur du loggar in och andra bra tips 

Lär dig Zoom i vår Zoomlounge

Under ett par tillfällen i augusti anordnar vi en öppen Zoomlounge där du som är ny student har möjlighet att testa på Zoom och få svar på dina frågor kring verktyget. I Zoomloungen kan du även ställa frågor om kurser, schema, högskolans lokaler etc. Klicka bara på länken för att komma åt loungen.

Datum: 23–26 augusti
Tid: 09:00–11:00 samt 15:00–16:00
Länk: https://hb-se.zoom.us/j/61746228185#success

Personal från Campus Varberg medverkar i Zoomloungen den 23/8 kl. 09:00–11:00, 24/8 kl. 15:00–16:00 och 25/8 klockan 15:00–16:00.

Information om din utbildning

kurs- och programtorget hittar du information som är specifik för just din utbildning. Här finns bland annat kursplaner och litteraturlistor. Du får även en översikt över vilka kurser du ska läsa det närmsta året. Du väljer din utbildning och sedan starttermin för att hitta rätt information.