Ny student

Steg-för-steg-guider

I våra Steg-för-steg-guider hittar du information om vad du behöver göra och i vilken ordning. Från att registrera dig på din utbildning, så att du behåller din plats, till användning av lärplattformen när du väl börjar din utbildning.

Obs - Registreringen är öppen 3 januari - 11 januari .
För kurser som startar vecka 12 och framåt är registreringen öppen 7 mars - 15 mars.

Steg-för-steg-guide för dig med svenskt personnummer

Steg-för-steg-guide för dig utan svenskt personnummer

För att komma till Steg för steg-guiden på engelska, tryck på "In English" uppe i högra hörnet på den här sidan. 

Zoom – vårt system för distansundervisning

När du börjar studera hos oss är det bra att du har koll på verktyget Zoom. Zoom är det system vi använder för distansundervisning och videokonferens. Läs mer om Zoom, hur du loggar in och andra bra tips 

Information om din utbildning

kurs- och programtorget hittar du information som är specifik för just din utbildning. Här finns bland annat kursplaner och litteraturlistor. Du får även en översikt över vilka kurser du ska läsa det närmsta året. Du väljer din utbildning och sedan starttermin för att hitta rätt information.

Ny student? Ställ frågor i vår Zoom-lounge!

Du som är ny student på högskolan och har frågor om hur det fungerar att studera på högskolan är välkommen att besöka vår öppna Zoom-lounge. Där kan du träffa medarbetare från olika delar av högskolan (lärare, studievägledare, reception, bibliotek och IT) som antingen kan hjälpa till med svar på dina frågor direkt eller tipsa om var du kan vända dig.

Zoom-loungen är öppen:
Torsdag 13 januari  kl. 09:00–11.00 och 15:00–16:00
Fredag 14 januari, kl. 09:00–11.00 och 15:00–16:00

Länk till Zoom-loungen: https://hb-se.zoom.us/j/61746228185