Vetenskaplig publicering

Vetenskaplig publicering och de olika aktiviteter och produkter som kringgärdar och är resultatet av publiceringen är en viktig uppgift inte bara för forskare och forskningsadministratörer utan även för t.ex. akademiska bibliotek. Med digitala publicerings- och kommunikationsplattformar har landskapet för vetenskaplig publicering delvis förändrats under de senaste 30 åren. Kursens fokus kommer främst att ligga på vetenskaplig publicering i digitala miljöer även om vi också kommer in på de strukturer och praktiker som den vetenskapliga publiceringen ingår i.

Läs hela välkomstbrevet här

För information gällande högskolans anpassningar till Covid-19 läs på www.hb.se/nystudent/

Kursinformation

Termin: Hösten2020 Kurskod: ÖVPFR3 Typ av kurs: Fristående Studietakt: Deltid 50% Studietid: Dag Studieort: Borås Studieperiod: 2020-08-31 — 2020-11-01

Observera

Kursen innehåller en tredagarsträff på campus i Borås. Deltagande i träffen rekommenderas. I övrigt sker kommunikationen mellan lärare och studenter samt studenter emellan huvudsakligen via lärplattformen Pingpong, vilket förutsätter tillgång till bredbandsansluten dator samt kringutrustning.

Kontakt

Kursen ges vid Akademin för bibliotek, information, pedagogik och IT (A3).

Har du frågor under din utbildningstid, kontakta utbildningshandläggare via:
E-post: a3@hb.se
Telefon: 033-435 4013 (telefontid varje vardag kl. 10:00–12:00)

Har du frågor kring val av studier och kommande arbetsliv?
Kontakta studie- och karriärvägledningen

Kursansvarig: Helena Francke

Dokument

Kursplan och litteraturlista (pdf)