Makroekonomi

Kursen startar tisdagen 6 september kl 9.15-12.00 i sal M204 och avslutas med en skriftlig tentamen vecka 44.

Kursen består av föreläsningar och räkneövningar. Undervisningen är på campus men undervisning på Zoom kan förekomma. Kursen ges på halvfart vilket innebär att du kommer att ha cirka två föreläsningar i veckan. Kurslitteraturen och mer information om kursens innehåll hittar du i kursplanen. En länk till kursens schema hittar du längre ner på denna sida.  

Makroekonomi är ett ämne som studerar hur ekonomin fungerar på aggregerad nivå och fokuserar på variabler som inflation, arbetslöshet, BNP och tillväxt. För att förstå dessa variabler och sambanden mellan dem kommer vi rita räta linjer och använda dem för att hitta en jämvikt. Vi kommer även att jobba med ekvationer. Det är därför viktigt att du gör en repetition av dessa områden så att du kan ägna dig åt de ekonomiska teorierna utan att behöva fastna i de matematiska detaljerna.

Förkunskapskravet för denna kurs är Matematik 3b/3c, vi vet därför att du redan har de matematiska grunderna som krävs i denna kurs. Vi kommer ändå att erbjuda en kort matterepetition som en förberedelse för kursen. Det inte obligatorisk att närvara på matterepetitionen men du bör gå på den om du är osäker om dina mattekunskaper. Matterepetition är fredagen 2 september kl. 09:15–12:00 i Sparbankssalen. Vi kommer att gå igenom följande områden:

  • Linjära funktioner
  • Att rita en rät linje
  • Enkla ekvationer
  • Grafisk och matematisk lösning av ekvationssystem
  • Relativa förändringar
  • Indexberäkningar
  • Tänk på att du måste registrera dig på kursen och skapa ditt studentkonto/ID!

Vi använder Canvas som lärplattform vid Högskolan i Borås. Via Canvas kommer du under kursens gång att kunna hämta all information som gäller den kurs du ska gå.

Alexis Palma
Kursansvarig

Användbara länkar

Ny student

Karta över Campus

Schema (KronoX)

Eftersom ändringar kan ske med kort varsel är det bra att ha som vana att kolla schemat regelbundet.

Kursinformation

Termin: Hösten 2022 Kurskod: A1ME1A Typ av kurs: Fristående Studietakt: Deltid 50% Studietid: Dag Studieort: Borås Studieperiod: 2022-08-29 — 2022-11-06

Kontakt

Kursen ges vid Akademin för textil, teknik och ekonomi (A1).

Har du frågor under din utbildningstid, kontakta utbildningshandläggare via:
E-post: a1@hb.se
Telefon: 033-435 4011 (telefontid varje vardag kl. 10:00–12:00)

Har du frågor kring val av studier och kommande arbetsliv?
Kontakta studie- och karriärvägledningen

Kursansvarig: Alexis Palma

Dokument

Kursplan och litteraturlista (pdf)