Mikroekonomi

Kursen startar vecka 45 och avslutas med en skriftlig tentamen vecka 2.

Kursen består av föreläsningar, datorövningar och räkneövningar.  Undervisningen är på campus men undervisning på Zoom liksom inspelade moment kan förekomma. Kursen ges på halvfart vilket innebär att du kommer att ha cirka två schemalagda moment i veckan. Kurslitteraturen och mer information om kursens innehåll hittar du i kursplanen. En länk till kursens schema hittar du längre ner på denna sida.

Mikroekonomi är ett ämne som studerar hur enskilda marknader i ekonomin fungerar.  Viktiga variabler är utbud och efterfrågan, marknadspris och marknadskvantitet.  Vi studerar konsumenternas välfärd och företagens vinstnivå under olika typer av marknadsformer. Vi studerar också politiska åtgärder för att åtgärda miljöproblem.

För att förstå dessa variabler och sambanden mellan dem kommer vi rita räta linjer och använda dem för att hitta en jämvikt. Vi kommer även att jobba med ekvationer. Det är därför viktigt att du gör en repetition av dessa områden så att du kan ägna dig åt de ekonomiska teorierna utan att behöva fastna i de matematiska detaljerna.

Tänk på att du måste registrera dig på kursen och skapa ditt studentkonto/ID!

Vi använder Canvas som lärplattform vid Högskolan i Borås. Via Canvas kommer du under kursens gång att kunna hämta all information som gäller den kurs du ska gå.

Lars Bohlin
Kursansvarig

Användbara länkar

Ny student

Karta över Campus

Schema HT 2022

Kursinformation

Termin: Hösten 2022 Kurskod: A1MI1A Typ av kurs: Fristående Studietakt: Deltid 50% Studietid: Dag Studieort: Borås Studieperiod: 2022-11-07 — 2023-01-15

Kontakt

Kursen ges vid Akademin för textil, teknik och ekonomi (A1).

Har du frågor under din utbildningstid, kontakta utbildningshandläggare via:
E-post: a1@hb.se
Telefon: 033-435 4011 (telefontid varje vardag kl. 10:00–12:00)

Har du frågor kring val av studier och kommande arbetsliv?
Kontakta studie- och karriärvägledningen

Kursansvarig: Lars Bohlin

Dokument

Kursplan och litteraturlista (pdf)