Vetenskaplig kommunikation

Det är ett nöje för oss att välkomna dig till en spännande och högaktuell kurs. Den nyutvecklade kursen ger dig betydande insikter om hur vetenskapliga resultat sprids, granskas och utvärderas. Dessutom kommer du att lära dig om den senaste utvecklingen inom området vetenskaplig kommunikation och dess inverkan på akademiska bibliotek. De föreläsare som är involverade i kursen har betydande praktiska och teoretiska kunskaper kring ämnen som öppen vetenskap, peer review, bibliometri och bibliografiska databaser.

Kursen ges på halvtid med start 2022-09-01 och slutar 2023-01-12 (15 ECTS). Den består av föreläsningar, seminarier och workshops som alla är planerade att äga rum i Borås. På undervisningsplattformen Canvas hittar du detaljerad information några veckor innan kursstart. Genom Canvas kan du även komma i kontakt med kursansvariga och andra lärare.

Notera att kursen ges på engelska.

Vi ser fram emot att träffa er i höst!

Björn Hammarfelt och Thomas Nyström, kursansvariga

Schema (KronoX)

Om lärplattformen Canvas

Kursinformation

Termin: Hösten2022 Kurskod: C3BVK1 Typ av kurs: Fristående Studietakt: Deltid 50% Studietid: Dag Studieort: Borås Studieperiod: 2022-08-29 — 2023-01-15

Kontakt

Kursen ges vid Akademin för bibliotek, information, pedagogik och IT (A3).

Har du frågor under din utbildningstid, kontakta utbildningshandläggare via:
E-post: a3@hb.se
Telefon: 033-435 4013 (telefontid varje vardag kl. 10:00–12:00)

Har du frågor kring val av studier och kommande arbetsliv?
Kontakta studie- och karriärvägledningen

Kursansvarig: Björn Hammarfelt
Kursansvarig: THNY

Dokument

Kursplan och litteraturlista (pdf)