Räkna(s) kön? Jämställdhet och genus i politik och samhälle

Välkomstbrev HT23

Varmt välkommen till kursen Räkna(s) kön - jämställdhet och genus i politik och samhälle. Vi som är kursansvariga är Linda Borglund, linda.borglund@hb.se och Marie Wannberg, marie.wannberg@hb.se

Vi kommer att ge dig en inblick i vad genusforskning kan innebära, vad jämställdhet är och hur feminism kan förstås. Ett syfte med kursen är att kunna diskutera betydelsen av jämställdhet relaterat till samhällets utveckling och då kan genusteorier vara ett verktyg att använda. Du får därmed grundläggande kunskap för att kunna följa, förstå och problematisera jämställdhets- och genusfrågor.

Kursupplägg

Kursen kommer att bedrivas helt på distans vilket betyder att vi inte har några schemalagda föreläsningar eller träffar på högskolans campus. All information, inspelade föreläsningar och övrigt kursmaterial kommer du att hitta i lärplattformen Canvas som du får tillgång till när registreringen öppnar och du har registrerat dig. Vi kommer att erbjuda några frivilliga seminarier då vi har möjlighet att träffas via webbkonferensverktyget Zoom. Tiderna för seminarierna läggs ut i Canvas.

Kursintroduktion

Den 30 augusti kl. 16.30-17.00 har vi en kursintroduktion i Zoom. Instruktioner och länk kommer att finnas i Canvas. Hoppas att vi ses då!

Linda och Marie

Kursinformation

Termin: Hösten2023 Kurskod: CJGP00 Typ av kurs: Fristående Studietakt: Deltid 50% Studietid: Blandade tider Studieort: Ortsoberoende Studieperiod: 2023-08-28 — 2023-10-29

Kontakt

Kursen ges vid Akademin för bibliotek, information, pedagogik och IT (A3).

Har du frågor under din utbildningstid, kontakta utbildningshandläggare via:
E-post: a3@hb.se
Telefon: 033-435 4013 (telefontid varje vardag kl. 10:00–12:00)

Har du frågor kring val av studier och kommande arbetsliv?
Kontakta studie- och karriärvägledningen

Kursansvarig: Linda Borglund

Dokument

Kursplan och litteraturlista (pdf)