Plaster och miljön

Välkommen till sommarkursen Plaster och Miljön!

Plaster och miljön är ett aktuellt och viktigt ämne. I det moderna samhället används plaster överallt då dessa är billiga, formbara och har låg vikt. Plaster har också många egenskaper som är positiva för miljön och som bidrar till en hållbar utveckling. Till exempel används plaster för att generera energi i solceller och vindkraftsverk.

Vår hantering av plaster är emellertid inte hållbar. Plaster tillverkas i stora kvantiteter och vi är dåliga på att återvinna plast. Stora mängder plast hamnar dessutom i naturen. I naturen kommer plasterna långsamt att sönderdelas. Syftet med kursen är att ge dig en översiktlig introduktion till hur plaster påverkar miljön.

Kursen genomförs helt på distans och du kan läsa och tentera kursen helt i din egen takt. Kursen bygger på självstudier och kurslitteraturen delas ut via vår lärplattform, Ping Pong. Till din hjälp finns också förinspelade föreläsningar.

Kursen startar den 7 juni och pågår fram till den 22 augusti 2021. Kursen har ett studieuppehåll mellan 19 juli och den 1 augusti. Du kan dock läsa kursen även under dessa veckor, men det finns ingen lärare tillgänglig för att svarar på frågor.

All information till dig som ny student, till exempel hur du registrerar dig på kursen, hittar du här.

Du kommer att få tillgång till kursen i Ping Pong en vecka innan kursstart. Spara dina inloggningsuppgifter så att du kan logga in på kursens sida i samband med kursstart.  Tveka inte att höra av dig om du har frågor. 

Med vänliga hälsningar

Dan Åkesson,  kursansvarig

Kursinformation

Termin: Våren 2021
Kurskod: A260TG
Typ av kurs: Sommarkurs
Studietakt: Deltid 50%
Studietid: Blandade tider
Studieort: Ortsoberoende
Studieperiod: 2021-06-07 - 2021-08-22

Kontakt

Kursen ges vid Akademin för textil, teknik och ekonomi (A1).

Har du frågor under din utbildningstid, kontakta utbildningshandläggare via:
E-post: a1@hb.se
Telefon: 033-435 4011 (telefontid varje vardag kl. 10:00–12:00)

Har du frågor kring val av studier och kommande arbetsliv?
Kontakta studie- och karriärvägledningen

Kursansvarig: Dan Åkesson

Dokument

Kursplan och litteraturlista (pdf)