Plaster och miljön

Plaster och miljön är ett aktuellt och viktigt ämne. I det moderna samhället används plaster överallt då dessa är billiga, formbara och har låg vikt. Plaster har också många egenskaper som är positiva för miljön och som bidrar till en hållbar utveckling. Till exempel används plaster för att generera energi i solceller och vindkraftsverk.

Vår hantering av plaster är emellertid inte hållbar. Plaster tillverkas i stora kvantiteter och vi är dåliga på att återvinna plast. Stora mängder plast hamnar dessutom i naturen. I naturen kommer plasterna långsamt att sönderdelas. Syftet med kursen är att ge dig en översiktlig introduktion till hur plaster påverkar miljön.

Kursen genomförs helt på distans och du kan läsa och tentera kursen helt i din egen takt. Kursen bygger på självstudier och kurslitteraturen delas ut via vår lärplattform, Canvas. Till din hjälp finns också förinspelade föreläsningar.

Kursen startar 6 juni och pågår fram till 21 augusti 2022. Kursen har ett studieuppehåll mellan 18 juli och 31 juli. Du kan dock läsa kursen även under dessa veckor, men det finns ingen lärare tillgänglig för att svara på frågor då.

Du kommer att få tillgång till kursen i Canvas innan kursstart. Spara dina inloggningsuppgifter så att du kan logga in på kursens sida i samband med kursstart.  Tveka inte att höra av dig om du har frågor. 

Dan Åkesson,  kursansvarig

Länkar

Information till dig som är ny student, till exempel hur du registrerar dig på kursen, finnse du på webbsidan Ny student.

Ny student

Kursinformation

Termin: Våren 2022 Kurskod: A260TG Typ av kurs: Sommarkurs Studietakt: Deltid 50% Studietid: Blandade tider Studieort: Ortsoberoende Studieperiod: 2022-06-06 — 2022-08-21

Kontakt

Kursen ges vid Akademin för textil, teknik och ekonomi (A1).

Har du frågor under din utbildningstid, kontakta utbildningshandläggare via:
E-post: a1@hb.se
Telefon: 033-435 4011 (telefontid varje vardag kl. 10:00–12:00)

Har du frågor kring val av studier och kommande arbetsliv?
Kontakta studie- och karriärvägledningen

Kursansvarig: Dan Åkesson

Dokument

Kursplan och litteraturlista (pdf)