Topp 8 i världen

Genom ett nära samarbete med branschen och utbildning på grund- och avancerad nivå upp till forskarnivå inom såväl konstnärlig textil- och modedesign som inom teknik, ekonomi och management, utgör Textilhögskolan kärnan för textil- och modesektorns kompetensförsörjning.

Åttonde plats över världens bästa modeskolor!

Vi på Textilhögskolan är glada över att vi rankats som nummer åtta av 66 på CEOWORLD-magasinets lista över de bästa modeskolorna i världen för 2023! Denna prestigefyllda utmärkelse är resultatet av en omfattande undersökning utförd av CEOWORLD magazine, som inkluderade 185 000 modeexperter, alumner, globala modeinfluencers, branschprofessionella, modeakademiker, arbetsgivare och rekryterare från 200 territorier mellan den 15 november 2022 och 22 februari 2023.

Från A till Ö

Vi har bred och djup kunskap inom hela den textila kedjan och forskar i allt från fibrer och recycling till design och textilt management. Faktum är att Textilhögskolan ligger i framkant i världen när det kommer till både helheten och bredden. Att kunna erbjuda design-, management- och teknikutbildningar i avancerad miljö på ett spetsigt och tvärvetenskapligt sätt, ja det är helt unikt.

Under Textilhögskolans paraply ryms många saker. Som bred och djup kunskap inom hela den textila värdekedjan, imponerande labbmiljöer och oräkneliga välutbildade studenter. Men också ett hundraårigt arv, ett lärosäte med internationell lyskraft och forskning i framkant.

Kort sagt, Textilhögskolan är en unik smältdegel där gedigna kunskaper, forskning i framkant, ständig nyfikenhet och en tvärvetenskaplig miljö lägger grunden för framtidens hållbara livsstil.

En plats där alla får plats.

 

 


Textilhögskolan är en del av Textile Fashion Center

Textile Fashion Center sammanför forskning, utbildning, entreprenörskap, innovation och kultur för inspiration och utveckling av framtidens textil- och modebransch.

Läs mer om Textile Fashion Center (extern sida.)