En bred utbildning inom teknik blev Madelenes val (Industriell ekonomi - arbetsorganisation och ledarskap)

– Jag hade lite svårt att bestämma mig vad jag ville studera i början, ekonomi, teknik, personal eller lärare? Det fanns så mycket att välja på. Jag hade studerat teknik på gymnasiet, så jag visste att jag fortsätta med någon utbildning inom det ämnet. När jag läste om industriell ekonomi så såg jag det som ett alternativ Den utbildningen jag tittade närmare på ger kunskap inom personalvetenskap, logistik och ekonomi, vilket jag tyckte verkade spännande.

Vad tycker du om utbildning?

– Du får bra grundkunskap om mycket. Eftersom utbildningen har sådan bredd öppnar den upp för många möjligheter till jobb inom det mesta. Just på Högskolan i Borås får du möjlighet att lära känna lärarna, eftersom du oftast har samma lärare i flera olika kurser.

Vad var det bästa med utbildningen?

– Det är den breda kunskapen du får. Eftersom det är en hel del grupparbeten, inte bara i klassen utan mellan de olika inriktningarna på Industriell ekonomi som finns här, så lär du känna många individer och får olika perspektiv på lösningar. Några kurser samläses också med en annan utbildning inom organisations och personalutveckling i samhället vilket är jätteroligt och lärorikt.

Vad har du för tips till den som funderar på att läsa samma utbildning?

– Ansök! Det finns flera inriktningar inom Industriell ekonomi, förutom arbetsorganisation och ledarskap som jag läste, så finns inriktningar mot affärsingenjör och logistik." Som alla utbildningar gäller det att gå in för studierna. Skulle du kugga på en kurs så det finns flera chanser genom omtentamen. Eftersom du läser två kurser parallellt så lägger du fokus på just dessa och går sedan vidare till nästa två kurser. Utöver studierna i Sverige har du också möjlighet att åka på utbytesstudier. Det gjorde jag. Ta chansen!

Foto: Privat

Publicerades: 2020-04-08