Maleka gillar att labba och använda nya instrument

Varför valde du att plugga till kemiingenjör?

– Jag visste att jag ville studera vidare efter gymnasiet, något med naturvetenskaplig inriktning, men visste inte exakt vad. Efter att ha funderat ett tag, bestämde jag mig för att jag ville bli kemiingenjör.

Vad får ni göra på utbildningen?

– Det är allt från vanliga föreläsningar, till labbar, seminarier, projekt och muntliga redovisningar.

Vad tycker du är roligast?

– Jag gillar att labba, att använda teorin och göra något praktiskt av den, och att använda nya instrument. Kurser med kemiskt eller tekniskt innehåll är också något jag gillar.

Vad är det bästa på utbildningen?

– Det är all den kunskap du får med dig. Du tänker först inte på det, men när du diskuterar med klasskamraterna märker du det. Och när du börjar på en ny kurs märker du också hur mycket du har lärt dig.

Vad vill du göra efter utbildningen?

– För tillfället har jag inte bestämt mig exakt vad jag ska göra, men jag tror att jag vill studera vidare och åtminstone ta en master.

Varför ska man välja att plugga på Högskolan i Borås?

– Varför inte! Högskolan i Borås är Sveriges största högskola som erbjuder många utbildningar inom många områden, allt från lärarutbildning och utbildning inom vård till ingenjörsutbildningar. Lärarna finns där för dig och vägleder dig när du behöver det. Efter utbildningen till ingenjör finns här även olika intressanta masterutbildningar inom Resursåtervinning.

Vad tycker du om studentstaden Borås?

– Borås är en lagom stor stad, varken för liten eller för stor. Det är nära till nästan allt och det är lätt ta cykeln dit du vill, vilket ju är bra med tanke på både miljön och studentekonomin. Det är också nära till grannstäder som Jönköping, Alingsås och Göteborg.

Vad har du för tips till andra som funderar på att studera till kemiingenjör?

– Utbildningen innehåller en hel del matte under första året, men om du är bestämd och vill det här så kommer du klara dig galant. Var beredd på att börja studierna är på helfart, det vill säga du måste lägga tid på studierna både hemma och på högskolan. Planera din tid rätt och använd den så effektivt som möjligt.

Läs mer

Läs mer om utbildningen Kemiingenjör – tillämpad bioteknik, 180 hp