Stora möjligheter inom byggbranschen (Affärsutvecklarprogrammet Bygg)

Varför valde du Affärsutvecklarprogrammet bygg?

– Jag har varit intresserad av byggbranschen länge och jag visste att jag ville jobba med projektledning inom bygg, då det finns bra framtidsmöjligheter i en bransch som aldrig dör.

– När jag väl hittade denna utbildning så kändes det nästan som att den var skapad för mig, därför var det självklart att jag skulle söka den även om jag egentligen inte hade tänkt fortsätta plugga just då.

Vad är det bästa med din utbildning?

–  Variationen på kurserna och att vi får en bred bas att stå på, det gör det enklare för oss att gå vidare efter studierna. Lärarna som vi har är väldigt engagerade och kunniga i sina ämnen. Vi har varit lite av försökskaniner i min årskull, då vi är den första kullen affärsutvecklare, men det märks att lärarna har tagit vara på våra åsikter för att finslipa utbildningen till kommande år.

Vad vill du jobba med när du är klar med utbildningen?

– Jag vill bli projektledare eller projektutvecklare på ett större byggföretag.

Vilken är din favoritplats på campus?

– Första våning i biblioteket, vid fåtöljerna som står vid det stora fönstret. Det är öppet men känns ändå avskilt när man sitter med ryggen mot allt och alla.

Har du några tips till den som funderar på att söka din utbildning?

– Gör det! Det är en bra utbildning och du kommer knyta många bra kontakter. Tänk på att börja plugga direkt från start. Det är inte en utbildning där man kan slappa, utan det krävs att du anstränger dig, och gör mycket själv. Särskilt nu när allting sker på distans.

Vad gjorde du innan du började plugga på högskolan?

– Jag studerade Facility Management på en yrkeshögskola i Göteborg. Det var via min praktik på ett fastighetsbolag som jag fick upp ögonen för byggbranschen.

Varför ska man studera på Högskolan i Borås?

– För att de anställer kompetenta lärare som brinner för sitt ämne. Det finns en mångfald på högskolan som är väldigt trevlig, och man känner sig alltid välkommen. Det är lätt att få kontakt med utbildningsansvariga och de återkommer oftast snabbt med svar vilket gör att man som student känner sig hörd, vilket är viktigt för mig. Överlag är Högskolan i Borås en bra högskola, med trevliga lokaler och lärare. Du kommer trivas här, det kan jag nästan garantera.

Text: Annie Klasén, 2020-11-24
Bild: Privat