Två studenter står och pratar utomhus, och fler studenter skymtar i bakgrunden.

Studentliv

Studentstaden Borås

Borås är en perfekt blandning av storstad och småstad. Med bekväma avstånd till allt du behöver inom staden och närhet till natursköna omgivningar finns här goda möjligheter för ett rikt studie- och fritidsliv. Hitta tips på bra restauranger, aktiviteter, träning och studentrabatter i Borås.

Campus

Centralt beläget och endast tio minuter från Borås resecentrum är Högskolan i Borås en självklar mittpunkt för studieliv i Borås. På vårt campus hittar du allt du behöver. Förutom lärosalar har vi ett av Sveriges bästa bibliotek, restauranger, caféer och en studentbokhandel.

Boende

Boendet är en viktig del av ditt liv som student. Högskolan i Borås samarbetar med både studentkåren och Borås stad för att hjälpa dig som student att finna ett lämplig boende under tiden för dina studier. Se tips om hur du hittar boende.

Studiemedel och CSN

Du som studerar på högskola, universitet, komvux eller yrkeshögskola kan ansöka om studiemedel från CSN. Studiemedlet är till för att du ska kunna betala hyra, köpa kurslitteratur, mat och andra viktiga saker under tiden som du studerar. Studiemedel består dels av ett bidrag som du får, och dels av ett lån som du betalar tillbaka efter dina studier. Hur mycket du kan ansöka om beror på din studietakt, hur många veckor du studerar och hur stor din övriga inkomst är.

Du ansöker om studiemedel på CSN:s hemsida. Det finns inget sista datum för när din ansökan ska komma in, men det är bra att söka så snart som möjligt så du hinner få pengarna till terminsstarten. Läs mer på csn.se

Studie- och karriärvägledning och studenthälsan

Ditt välbefinnande är viktigt för oss, och för att du ska kunna må så bra som möjligt under din studietid har vi ett starkt team med kurator, sjuksköterska och studie- och karriärvägledning. Läs mer under Stöd och hjälp.

Studentkåren

Studentkåren i Borås arbetar för att du som student ska få en så bra tid som möjligt vid högskolan. Genom evenemang, studiesocial verksamhet och utbildningsbevakning hjälper studentkåren dig att skapa rätt förutsättningar, såväl i studierna som på din fritid. Läs mer på studentkårens hemsida .

Föreningar

På Högskolan i Borås finns ett flertal fristående studentföreningar för dig som vill engagera dig eller träffa likasinnade och bara ha kul. Föreningarna anordnar bland annat fester, skidresor, sittningar och spelkvällar. Läs mer om alla studentföreningar här.

Studentambassadör

Högskolans studenter har möjlighet att engagera sig som studentambassadörer och representera högskolan på mässor, utbildningsdagar och besök på gymnasieskolor. Som studentambassadör blir du högskolans ansikte utåt och får goda erfarenheter och roliga upplevelser samtidigt som du får ersättning för dina uppdrag.

Företag söker dig

För att du som är student ska få goda kontakter med näringslivet driver högskolan bland annat tjänsten "Företag söker dig". Här finns jobbannonser riktade till studenter från både lokala och nationella företag med erbjudanden om extrajobb, sommarjobb, praktikplatser eller anställning efter studierna.

Undrar du hur livet är som student? Kolla då in intervjuerna med våra studenter som du hittar under respektive utbildningsområde.
Där kan du läsa om deras erfarenheter och få tips på hur du ska få ut så mycket som möjligt av din studietid här.