Bokcirkla tillsammans

Varför en bokcirkel?

En bokcirkel är ett sätt att vara social i sin läsning och få ut mer av det du läser. Du kommer tillsammans med dina vänner att kunna utforska det ni läser och reflektera över vad ni upplevt.  Ni bestämmer själva helt hur ni vill göra i er bokcirkel. 

Hur fungerar det?

Du lånar en påse på biblioteket som innehåller fem pocketböcker och samlar ihop din lilla grupp. I påsen finns förutom böcker även lite information om hur man kan göra i en bokcirkel och förslag på diskussionsfrågor.  Lånetiden på bokcirkelpåsen är 60 dagar, en lagom tid för att hinna läsa och ha en eller flera träffar i bokcirkeln. Får ni ont om tid går det att låna om påsen. Det finns inga tvång inblandade i denna bokcirkel utan det ska vara något lustfyllt och kul där du har en chans att utveckla din läsning, stärka ditt språk och diskussionsförmåga och kanske lära känna nya personer dessutom!

Använder ni sociala medier så tagga gärna biblioteket och använd #bokcirkelpåhb

Påsarna hittar du i entrén till biblioteket. Du kan låna hela påsen i utlåningsautomaten och då lånas hela innehållet ut på dig. Återlämning sker i informationspunkten när biblioteket är öppet.

Vilken bokcirkelpåse ska jag välja?

  • Klassikerpåsen innehåller titeln "Unga kvinnor" av Louisa May Alcott och får er kanske att fundera över vad som gör en bok till just en litteraturklassiker?
  • Feelgoodpåsen innehåller fem olika titlar inom genren där just själva genren står i fokus, vad är det feelgood handlar om egentligen? Varför är de så populära?
  • Temapåsen ”i skolans värld” innehåller fem exemplar av titeln "Tusen gånger starkare" av Christina Herrström. Skolan är en plats som alla känner igen och som väcker både tankar och känslor. Hur minns du din skolgång? Känner du igen dig?

Det är helt upp till er vilken påse ni väljer och självklart kan ni först låna den ena och sen den andra, det går jättebra!

Kontakt vid frågor

Känner ni att ni behöver lite hjälp att komma igång eller vill bolla idéer kring bokcirkeln så kontakta gärna Lena Holmberg på biblioteket.