Klädkod

För de olika gästkategorierna gäller följande:

För deltagare i ceremoni/procession:
Högtidsdräkt.

För mottagare av pedagogiskt pris samt nya docenter:
Mörk kostym. Är du disputerad är du välkommen att gå med i processionen, då krävs högtidsdräkt.

Inbjudna och medföljande gäster:
Högtidsdräkt eller mörk kostym.

För anställda på Högskolan i Borås:
Valfri klädsel, men tänk gärna på att det är en viktig högtid för alla involverade som bär högtidsdräkt. Var vänlig och visa hänsyn till detta. Är du disputerad är du välkommen att gå med i processionen, då krävs högtidsdräkt. 

Förklaring av klädkoder

Högtidsdräkt

 

Frack med vit väst och vit fluga. Högtidlig folkdräkt går också bra, men ej smoking, mörk kostym eller militär högtidsdräkt. Till frack är det i första hand lackskor som gäller, men vanliga svarta skor går också bra.

Golvlång klänning – den ska vara riktigt festfin (se ett exempel nedan). Färg och mönster är valfritt. Det går bra med tvådelat inkl. byxdress och även högtidlig folkdräkt. Ej öppna skor.

Om du ska promoveras respektive installeras: När du väljer klänning, tänk på att du kommer att stå i strålkastarljus på en scen och dessutom blir filmad och syns på storbild. Du bör känna att din klädsel är både bekväm och värdig i sammanhanget.

Mörk kostym

Mörk kostym (mörkblå eller mörkt grå, eventuellt svart), vit skjorta och slips eller fluga i valfri färg. Formella, gärna mörka, skor.

Fin klänning av festligare tyg. Den bör inte vara golvlång. Kjol med jacka/överdel alternativt byxdress går lika bra. Valfria skor, ej sneakers.

Nedan finner du tre exempel som lämpar sig väl för klädkoden mörk kostym.

Bild lånad från Malmö nation.

Bild lånad från Malmö nation.

Bild lånad från Malmö nation.