ForskarFredag 2022

Vänligen Acceptera dina cookies för att titta på innehållet.

Program 2022

 • Studiebesök för årskurs 6–9
  Under tre förmiddagar bjöd vi in skolklasser att träffa forskare, göra experiment och olika aktiviteter i Textilhögskolans labb, på Navet och Textilmuseet. 

 • Låna en forskare
  Under sista veckan i september  lånade vi ut forskare för ett skolbesök, på plats eller digitalt. 

 • Hur blir man forskare?
  Navet Science Center bjöd in gymnasielever för en träff med doktorander från Chalmers och GU. Doktoranderna berättade om sin forskning, vägen dit, om att vara student.
  Eleverna fick även testa på labbar och experiment som doktoranderna hade med sig.

 • popup-forskning på stan
  Vad tycker vi konsumenter om kyldörrar i affärerna? Blir vi mer eller mindre sugna på att shoppa? På eftermiddagen fredag 30 september visade Ulla Lindberg, teknologie doktor i resursåtervinning, upp sin forskning på ICA City Knalleland. Navet var också på plats och gjorde glass av flytande kväve.  

Om ForskarFredag

ForskarFredag är en del av European Researchers' Night som är ett initiativ av EU-kommissionen. I Sverige anses arrangemanget vara den mest spridda vetenskapsfestivalen i landet med aktiviteter från Lund till Luleå. Högskolan har varit medarrangör sedan år 2008 där vi under åren har lånat ut forskare till skolklasser och bjudit in till studiebesök, arrangerat forskarcaféer och tävlingen Forskar Grand Prix.

ForskarFredag i Borås 2022 var ett samarbete mellan Högskolan i Borås, Navet Science Center och Textilmuseet. Föreningen Vetenskap & Allmänhet, VA, samordnar ForskarFredag nationellt. Delar av ForskarFredag i Borås finansieras av EU:s forsknings- och innovationsprogram Horisont Europa,GA-nr 101061464.

Läs mer om ForskarFredag i hela Sverige