Ny webb!

Skärmdump av nya webben

Som du säkert märkt ser högskolans webbplats annorlunda ut jämfört med i går, men förhoppningsvis känner du igen både innehållet och strukturen. Anledningen till förändringen är att högskolan i dag bytt webbsystem från EPiServer 6 till EPiServer 11, vilket ger en mer lättarbetad webb med nya och förbättrade funktioner samt bättre stöd för att uppfylla GDPR och tillgänglighetsdirektiv.

– Det är designen av sidorna och navigeringen som är förändrade på utsidan, men framför allt är det på baksidan och i söket som de stora förändringarna gjorts och det som kommer att märkas mest, säger Ida Danell, webbspecialist. Hon och Marc Hermansson, kommunikatör, är tillsammans projektledare för bytet av webbsystem.

Även om lanseringen sker i dag så finns det en hel del arbete kvar med webbplatsen.

– Vi kommer att få leveranser från vår webbyrå löpande fram till midsommar, och under sommaren kommer det att pågå ett intensivt arbete med att se över och finjustera webben. Vi gör vad vi kan för att det ska påverka dig som besökare så lite som möjligt och hoppas att du har tålamod med att allt inte är på plats fullt ut än, fortsätter Ida Danell.

En del av webben som det genom åren funnits många åsikter om är sökfunktionen, en funktion som nu förbättras. Marc Hermansson förklarar:

– Vi får nu en ny, mer kraftfull sökmotor vilket kommer att förbättra sökupplevelsen. Samtidigt är det viktigt att ha rimliga förväntningar, vår sökfunktion kommer aldrig att kunna konkurrera med Google eller liknande. Och den kommer behöva ständig intrimning, framför allt nu i början. Men med vår nya sökmotor får vi större möjlighet att löpande påverka sökets funktioner och de resultat som visas.

Läs mer

Läs om webbprojektet i webbredaktionens blogg