Han är Årets Studentföretagare – tilldelas 15 000 kronor för sin affärsidé om hållbar paketering

Detta är fjärde året i rad som Drivhuset tillsammans med Högskolan i Borås, Sparbanksstiftelsen Sjuhärad och Sparbanken Sjuhärad delar ut stipendiet Årets Studentföretag. Årets Studentföretag är ett fint stipendium på 15 000 kronor som tilldelas en student eller ett studentföretag som arbetar med hållbar utveckling i sitt företag och som vill ta nästa steg i sin entreprenörsresa.

Shahab Nasr berättar i ett pressmeddelande från Drivhuset om sitt koncept:

– Min affärsidé är att syntetisera ett vattenburet resin som kan användas som beläggning för att skydda produkter. Det som är unikt med denna produkt är att den kommer att fånga upp koldioxid från luften samtidigt som den fungerar som en barriär.

I sin motivering hyllar juryn Shahab Nasrs affärsidé som de menar har en hög innovationshöjd med stor potential att minimera miljöpåverkan och skapa hållbara effekter inom bygg-, pappers- och textilbranschen. Stipendiet tilldelas honom för att han ska kunna starta sitt företag och utveckla det.

– Shahabs engagemang och kunnighet inom sin lösning kommer ta honom långt. Hans produkt kommer revolutionera branschen genom att erbjuda hållbara alternativ inom paketering. Shahab är ett gott exempel på en student som utvecklar sin studie på högskolan och sin idéutveckling i Drivhusets processer, säger Sarah Norving vid Drivhuset i Borås.

Shahab tackar sin handledare Mikael Skrifvars och sin tidigare mentor Saied Noori för stödet han har fått. 

Juryn bestod av:
Marie Widen (Högskolan i Borås/Science Park Borås), Ingrid Aronsson (Sparbanksstiftelsen Sjuhärad), Peter Karlsson Lund (Drivhuset i Borås/ Exekutiv), Viktor Evermyr, (Sparbanken Sjuhärad), Oscar Lisnell (Högskolan i Borås) och fjolårets vinnare av stipendiet Ida Johansson (Turn Consulting).

Läs mer om vinnaren på Drivhusets Facebook-sida