TIPS: Söker du information om vetenskapliga metoder?

När det är dags att för uppsatsarbetet är det viktigt att du har bra koll på vilken metod du kommer använda. Biblioteket har såklart en mängd böcker inom ämnet vetenskapliga metoder, men här kommer ett tips på en databas som innehåller information det mesta du kan behöva när det kommer till metoder för samhällsvetenskap.

Databasen SAGE Research Methods

SAGE Research Methods är en databas som innehåller mer än 1 000 e-böcker och tidskriftsartiklar om vetenskapliga metoder inom det samhällsvetenskapliga området. Dessutom finns det instruktionsvideor framtagna av såväl akademiker från det samhällsvetenskapliga området som akademiker inom medicin och hälsa, naturvetenskap och teknik. Databasen innehåller även ordboksdefinitioner, fallstudier, dataset m.m.

Du kan givetvis söka som vanligt i databasen, på de sökord du vet representerar metoden du är ute efter. Men om du är lite osäker på terminologin kan det vara smart att använda databasens verktyg som kallas ”Method Map”. Här kan du bläddra dig fram bland kategorier av metoder, och söka utifrån de kategorier du tycker verkar intressanta.

Är du student inom exempelvis ekonomi, logistik, pedagogik eller informationsvetenskap och ska skriva uppsats i vår – ta en titt i SAGE Research Methods!

Vill du ha hjälp med att hitta information om din metod, eller behöver du stöd i informationssökningen inför uppsatsen, varför inte boka en söksupport så får du stöd av en bibliotekarie.

Läs mer

Länk till databasen SAGE Research Methods

Information om databasen från leverantören SAGE