Ljudbokens roll och betydelse i fokus på digitalt symposium

Med utgångspunkt i att den strömmande ljudboksmarknaden växer och att allt fler väljer att lyssna och prenumerera på ljudbokstjänster, så är det viktigt också att forskare från olika perspektiv möts för att diskutera på vilka sätt som ljudboken påverkar läsare, litteraturen och bokbranschen.

Matthew Rubery, Iben Have och Birgitte Stougaard Pedersen är de tre Keynote-speakers som kommer att tala.
– Men det är inte bara forskare som representeras i programmet utan vi kommer även att möta författare och förläggare i korta presentationer under dagarna, säger Julia Pennlert, Universitetslektor på Bibliotekshögskolan, som ansvarar för symposiet.

Symposiet arrangeras som en del av det projektet "Den lyssnande läsaren - röster om korskopplingar mellan ljud och litteratur" som har tilldelats forskningsinitieringsmedel från Riksbankens Jubileumsfond.

– Målet med dagarna är att mötas över disciplinära gränser men också få möjlighet att diskutera frågor som rör ljudboken tillsammans med andra, och såklart visa att ljudboksforskningen, liksom ljudboken är ett fält i växande, säger Julia Pennlert.

Mer information

Språk

Symposiet hålls på engelska.

Fullständigt program

Program Digital Zoomposium Audiobooks

Keynote

Matthew Rubery från Queen Mary, University of London talar på måndag under rubriken ”How the Audiobook Got Its Groove Back”.

 

 

 

Iben Have från University of Aarhus talar på tisdag utifrån rubriken “Reading non-fiction audiotexts” och slutligen Birgitte Stougaard Pedersen, även hon från University of Aarhus, har rubriken “Reading audiobooks multisensory: atmospheres, resonance, performativity” på sitt anförande.