Nöjd inrikesminister på digitalt besök

Inrikesministern lyssnade in kring nuläge, visioner och framtidens utmaningar för Polisprogrammet, och kunde konstatera att utbildningen i Borås hittills varit en väldig succé.

– Jag är mycket imponerad över utvecklingen i Borås. Vi har som mål att öka antalet poliser de närmaste åren och utan er framgång hade det aldrig varit möjligt, konstaterade en nöjd Mikael Damberg under besöket.

Det har under de senaste åren varit stora utmaningar i att etablera polisutbildningen, ett arbete som fortsätter. Nu arbetar polisutbildningen hårt med att bygga upp en forskningsmiljö inom området polisiärt arbete. Ett arbete som ledningen delade med sig av till inrikesministern.

– Det är väldigt spännande att höra era ambitiösa målsättningar och kopplingen till forskning. Ni har gjort ett enormt arbete hittills, fortsätter Mikael Damberg.

Senast inrikesministern var på besök hos högskolan hade utbildningen pågått i knappt två terminer. Nu, drygt ett år senare, är de första polisstudenterna ute på sin aspiranttjänstgöring. Till hösten utökas utbildningen med två klasser.

– Tack vare Rekryteringsmyndighetens (efter 1 februari; Plikt- och prövningsverket reds. anm.) nya antagningsprocess där man kan välja att starta sin polisutbildning upp till tre terminer framåt i tiden så ser man att utbildningen i Borås fortsätter vara en av de mest populära, säger Mikael Damberg.

Högskolan i Borås rektor Mats Tinnsten fick även han under mötet möjlighet att berätta om högskolans övergripande visioner och tankar kring polisutbildning.

– Sedan i början av detta år bedrivs polisutbildningen vid en egen akademi; Akademin för polisiärt arbete. Detta är ett styrelsebeslut och tydliggör det faktum att vi ser på polisutbildningen som en viktig del av högskolan under oöverskådlig framtid, avslutar Mats Tinnsten.

Läs mer

Första polisstudenterna redo för aspirant (länk)

Polisutbildningen blir egen akademi (länk)

Borås Tidning: Ministern om polishögskolan: ”En formidabel succé” (extern länk)

P4 Sjuhärad: Ministern imponerad av boråsutbildning: "En av Sveriges populäraste" (extern länk)