Dags att nominera till Sociala medier-priset 2021

Genom sociala medier kan många fler göra sig hörda och därigenom får medborgarna fler möjligheter att påverka samhällsutvecklingen.

Högskolan i Borås, Sparbanksstiftelsen Sjuhärad och Borås Stad vill uppmärksamma och stödja den här utvecklingen. Sparbanksstiftelsen Sjuhärads Sociala medier-pris på 100 000 kronor går till en person, grupp eller organisation som har utvecklat användningen av sociala medier på ett sätt som ger samhällsnytta.

– Vi är väldigt imponerade över hur Emma Frans lyckats allmänbilda den svenska befolkningen med både precision och humor. De senaste åren har vi sett hur sociala medier kan utnyttjas för att sprida desinformation, men Emma är ett exempel på hur sociala medier lika framgångsrikt kan användas till att sprida samhällsnyttig fakta, säger Jan Nolin, professor vid Högskolan i Borås och medlem i juryn för Sociala medier-priset.

Se filmen med tillkännagivandet:

Tidigare vinnare är Facebook-gruppen #jagärhär, #metoo-initiativet, Viralgranskaren, Wikimedia, Brit Stakston, Lina Thomsgård och Joakim Jardenberg.

Nominera din favorit!

Vilken person eller organisation tycker du har påverkat samhället positivt genom att innovativt använda sociala medier? Ta chansen att nominera din favorit!

Både privatpersoner och organisationer kan nominera. Nomineringsperioden pågår till och med den 13 oktober.

Skicka in din nominering via Högskolan i Borås webbplats.

Tidigare vinnare:

Emma Frans, 2020

#jagärhär, 2019

#Metoo, 2018

Viralgranskaren, 2017

Wikimedia Sverige, 2016

Brit Stakston, 2015

Lina Thomsgård, 2014

Joakim Jardenberg, 2013

Kontaktperson

Jan Nolin, professor vid sektionen för biblioteks- och informationsvetenskap, Högskolan i Borås

jan.nolin@hb.se
033-435 4336