Utlandspraktiken ledde till mäklarjobb i Spanien

 

Tilda Pettersson läser sista året på Event Management-programmet och till sommaren blir hon klar med sin kandidatexamen i företagsekonomi. Som en del av utbildningen valde hon att göra praktik genom Erasmus+ i Marbella i Spanien, något hon inte ångrar.

– Anledningarna till att jag valde att göra min praktikperiod utomlands är många. Du lär dig att samarbeta med kollegor från andra delar av världen, vilket kommer att gynna dig resten av livet. Du förbättrar din språkliga förmåga, i mitt fall både engelska och spanska. Du lär dig våga ta mer ansvar, träffa nya människor och nya arbetsstrategier.

Praktiken genomförde hon på mäklarfirman 3SA ESTATE nere på Solkusten. Praktikplatsen fick hon genom att själv söka runt bland företag i Marbella. 

Vad fick du göra på praktiken?

– Jag arbetade tätt tillsamman med min handlare och företagets ekonomichef samt VD assistenten. Jag fick göra allt ifrån ekonomiska budgeteringar till att anordna och planera events. Arbetsuppgifterna var många och varierande. Det var en extremt rolig praktikplats som jag rekommenderar alla att testa söka in till. 

Vad betyder praktikterminen för dig?

– Den har betytt allt. Jag tog beslutet efter mina sex fantastiska månader att stanna kvar och fortsätta jobba. I dag har jag fast heltidsjobb på Nordens största fastighetsportal, MiMove. Detta skulle jag aldrig fått om jag inte hade tagit chansen att testa mina vingar och flytta ner till Spanien. Jag är väldigt tacksam för högskolans stöd. Praktiken har bidragit till att jag fick mitt nuvarande heltidsjobb nere i Spanien där jag arbetar med försäljning och hjälper kunder att hitta deras drömbostad. 

Vad har du för tips till andra studenter som funderar på praktik utomlands?

– Ta chansen. Om du tvekar, åk! Jag har inte ångrat en sekund. Det kommer gynna dig i din framtida karriär att ha fått erfarenheten av att arbeta utomlands. Vem vet kanske stannar du också kvar precis som jag.

Läs mer

Läs mer om Erasmus+ praktik