Rise and shine med biblioteket – korta presentationer för forskare och doktorander

I höst har du chansen att starta en dag i veckan med biblioteket. "Rise and shine" heter bibliotekets nya satsning för forskare och doktorander på högskolan. Varje vecka erbjuds en 20-minuters presentation på ett aktuellt ämne. Presentationerna hålls alltid klockan 08:15 och alltid på Zoom. Däremot varierar det vilken veckodag som presentationen ges på.

I höstens program finns elva olika presentationer, där flertalet ges vid två olika tillfällen. Det kommer handla om hantering av forskningsdata, referenshantering i EndNote, licenser och kostnader vid publicering av artiklar i vetenskapliga tidskrifter och en hel del annat.

Förhoppningen är att det ska kännas möjligt och inspirerande att ta 20 minuter i anspråk till att bli lite mer insatt i ett relevant ämne. Givetvis är du som inte är forskare eller doktorand välkommen att delta, även om presentationerna i första hand riktar sig till forskare och doktorander vid högskolan.

Boka en presentation

Programmet för höstens alla presentationer finns publicerat på webben. Men om man inte har möjlighet att delta på den planerade tiden så kan man kontakta biblioteket. Det finns alla möjligheter att boka in ett eget tillfälle för dig eller för din forskargrupp/institution/akademi.

Har man förslag på ämnen man skulle vilja att biblioteket tar upp på kommande presentationer får man gärna förmedla detta till oss, vi tar gärna emot förslag på innehåll.

Läs mer