Hallå där, Madelene Einerborg!

Vad gjorde du där?

– Jag gick en språkkurs, ”English for the Educational Workplace”, som gavs av Atlantic Language School i Galway, genom Erasmus+ Staff Mobility for Training.

Hur länge var du där?

– Kursen pågick en arbetsvecka.

Vad tyckte du om kursen och resan?

– Då syftet med resan var att förbättra mina språkkunskaper i engelska så är jag nöjd. Förutom att prata engelska en hel vecka, utmanades vi av läraren genom olika övningar, vilket var nyttigt. När det gäller resan så var det min första till Irland och jag kommer absolut att åka tillbaka. Jag passade även på att stanna en natt i Dublin innan kursen startade, en väldigt mysig stad.

Vad tar du med dig hem?

– Jag hade en otroligt bra och engagerad lärare som gav oss verktyg för att fortsätta utvecklas på egen hand även efter kursen. Och jag får väl ändå hävda att mitt självförtroende har förbättrats en aning när det kommer till mina färdigheter i engelska.

Vad har du för råd till andra medarbetare som skulle vilja ta del av Erasmus+ Fortbildning?

– När det gäller språkutveckling så är mitt råd att åka ensam, jag utvecklades som mest genom att umgås med andra studenter från skolan efter lektionstid. De som kom från samma lärosäte umgicks enbart med varandra och de som talade samma språk föll tillbaka i det ganska snabbt. Jag hade turen att vara ensam från Skandinavien.

Hur gick du till väga för att få igenom fortbildningsresan?

– Jag lyfte frågan med min chef och fick ok. Jag ansökte sedan om stipendiemedel med stöd av International Office.

Medarbetare, är du intresserad av Erasmus+ Fortbildning?
Läs mer om hur du går till väga