Stort intresse för högskolans nya IT-utbildning

Jesper Johansson, alumn från högskolan pratar om systemarkitekturutbildningen för gymnasieelever

— Våra utbildningar ger med stor säkerhet jobb efter examen. Vi har därför satt extra fokus på att marknadsföra våra spännande kurser och program till potentiella studenter. Vi vill nå nya målgrupper och säkerställa att våra utbildningar blir det första valet för IT-intresserade, säger Alen Doracic proprefekt vid institutionen.

Nyligen besökte 30-talet IT-elever från LBS Kreativa gymnasiet högskolan. Programansvariga presenterade institutionens utbud tillsammans med Jesper Johansson, mjukvaruutvecklare på Centiro. Jesper Johansson är alumn och läste för några år sedan Systemarkitekturutbildningen.

—Jag älskar programmering och genom att dela med mig hoppas jag kunna inspirera andra att också utbilda sig inom IT för att kunna arbeta med utveckling i någon form i framtiden.

Både Jesper och hans arbetsgivare tycker att det är bra att vara med och marknadsföra högskolans IT-utbildningar, för att på så sätt säkra framtidens rekrytering av kompetent personal.

– Det lokala näringslivet runt om Borås är väldigt positiva till våra utbildningar och flera har varit med för att utveckla innehållet. Det nära samarbetet och utbildningarnas förankring i företagens behov är något väldigt attraktivt och något som vi fortsätter att utveckla, säger Alen Doracic.

Ett mål som satts upp och som ska synas i marknadsföringen inför höstens antagning, är att locka fler tjejer att läsa på våra utbildningar – Systemvetarutbildningen, Dataekonomutbildningen och Systemarkitekturutbildningen.

– Vi har många bra exempel på kvinnor som läst våra IT-utbildningar och som nu har väldigt spännande jobb. Inte minst Anna Borgström, som utsågs till Årets alumn 2021 på högskolan. Vi kan bli ännu bättre på att visa upp allt bra vi gör, säger Alan Doracic.

Läs mer om utbildningarna och Institutionen för informationsteknologi

Årets alumn 2021 Anna Borgström